Inspiration att tänka nytt

Han heter Daniel och jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på honom. Daniel skriver om försöksdjur som fått nya liv med en glöd så texten går rakt in mig. Tryck på länken så kan du också läsa. Sen skriver han fantastiska kokböcker och arrangerar mässor för att öka vårt medvetende om bra mat.

En av aporna, Bacillusk, som fått ett nytt liv tack vare DRA

Hon heter Malin och min glädje vet inga gränser över att hon finns. Grisarna har det troligen inte bättre ännu men tack vare henne har chanserna ökat. Många fler vet hur de har det. Läs om hennes fantastiska arbete här. Givetvis gjorde hon det inte ensam och fler finns omnämnda.

En av grisarna som har det bättre nu tack vare Malin med flera.

De finns fler, många fler och de viktigaste för mig var de som startade den djurvänliga verksamheten i Göteborg. Unga, arga och färgstarka.

Vilka är nu dessa personer? Jo, de är de hjältar som jobbar för att alla djur ska få det bättre, inte bara små gnagare från sydamerika. De arbetar för den fula hönan som inga fjädrar har kvar. Hönan lever så tätt inpå hundratals andra för att vi ska få billiga ägg.

Eller grisen som fått sin knorr avbiten för att det är så trångt att detta är vad grisarna gör mot varann i sin frustration. De gör värre saker också men du ska slippa få detta på repeat i din fantasi. Varför ska de ha det så? jo, skinkan ska kosta 29,95 kilot till jul.

Jag vill bara berätta att de finns; dessa unga fina underbara hjältar, som jobbar för en bättre värld. Som fortfarande tror på en förändring och ger järnet för att det ska ske. En värld utan förtryck oavsett vilken art du råkar vara född som.

Sue Ellen tar ställning

För mig är de inspiration och precis som djuren behöver stimulans behöver vi det. Våga tänka nytt, våga välja djurvänligt.

Välj vego!

Du kan väl börja med en dag i veckan? eller två…?

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Inspiration att tänka nytt

  1. Camilla skriver:

    Sue Ellen! Snyggingen som inte är sams med sig själv ens ibland 🙂 Det är ju bra att hon inte äter grönsaker hon känner personligen för jag har en känsla av att det inte är säkert att hon inte smakar på marsvinskompisar som kommer ivägen när hon är på det humöret?

  2. Natalie skriver:

    Bra länkar!
    För mig är det helt ofattbart att en värld som anser sig civiliserad fortfarande behandlar tänkande kännande varelser så fruktansvärt illa! Jag berörs och förfäras av allt från det faktum att djurförsök fortfarande (!) är tillåtet och att de flesta fortfarande äter döda djur till att vanliga normalempatiska människor tycker det är okej att döda sniglar som smakar på deras blommor. Grymt och onödigt är mycket människan gör mot djuren och det är skönt att läsa om de som jobbar för en förändring…även om det går plågsam långsamt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *