Svart eller vit spelar ingen roll

Habibi

Habibi är verkligen en mycket speciell liten varelse. Så snart omplaceringarnas hage lades gräns mot hemmaflockens så började hon besöka dem.

Habibi på besök i omplaceringsflocken, hon har själv varit en.

Staketet är mer en markering än vattentätt skott om man säger så, och jag får väl förstärka när någon av kastraterna upptäcker detta.

Har hand om omplaceringsflocken och fullt upp. Just nu.

Just nu har Fabian fullt upp med att freda I flocken så han har inte fokus utåt men han är energisk så snart promenerar han säkert ner och muckar med Kafka.

Rätt trött. Typ.

Även om Kafka är ganska, hur ska man uttrycka det…trött kanske, så det tar han inte sådana dumheter. Han har kört bort värre inkräktare än så. Det kan bli onödiga skador men just nu njuter jag bara av min älskade lilla gränsöverskridare.

Får plats.

Kanske är det ett uttryck för Habibis, liksom de flesta av oss, tänk att ”gräset är grönare på andra sidan” eller så är hon helt enkelt Martin Luther King eller Nelson Mandela.

Habibi går under staketet eller genom grinden när jag glömmer den.

Att Habibi är fredlig råder ingen tvekan om, hon är ursnäll. Mot alla! Tyvärr har hon dessa tråkiga cystor som så många av marsvinshonorna får. Men ännu så länge leker livet.

Från Wikipedia

Habibi (حَبيبي) är ett arabiskt ord vars bokstavliga betydelse är min älskade, om den tilltalade är man; formen i femininum är habibti eller habibati. Ordet har sitt ursprung i adjektivet habibälskad. Utöver dess bokstavliga betydelse kan ordet stå för flera mindre formella relationer och kan fungera som ett ömhetsuttryck på respektive nivå t.ex. vän eller älskling.

Gillar hö.

Nelson Rolihlahla Mandela, född 18 juli 1918 Mandela var Sydafrikas president mellan 1994 och 1999. Han var landets förste president som valts i demokratiska val med rösträtt för hela befolkningen. I samband med sin nittioårsdag 18 juli 2008 avfördes Mandela slutligen från USA:s terroristlista, där han varit införd alltsedan 1980-talet. Det betraktades av många som en formalisering av ett konstaterat faktum, särskilt med tanke på hans välkända engagemang för fred och samexistens.

Martin Luther King Jr, född 15 januari 1929 i Atlanta i Georgia, död, mördad 4 april 1968 i Memphis i Tennessee, var en amerikansk pastor, aktivist och framstående ledare inom afroamerikanska medborgarrättsrörelsen. Han är mest känd som en symbol för utvecklingen av medborgerliga rättigheter i USA och runt om i världen, med hjälp av fredliga metoder efter Mahatma Gandhis läror. King har blivit en nationell symbol moderna amerikanska liberalismen historia.

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *