Lucky Hamlet

Han har fått en flock. Lille Hamlet som jag ville ha men inte ens jag kunde motivera det. Orsaken var ju såklart hans noggrant makeupade ögon. Jag älskar ögon, kantade av kajal, tror det började med Bowie redan på 70-talet.

Orsaken till Hamlets lycka var en flock på fyra flickor som hade en del olika relationstrassel. Ofta blir det sånt, ju äldre de blir. Under brunsten är honorna ofta ”queen of the world” vilket de andra ickebrunstande honorna brukar bli irriterade på.

En kille i flocken jämnar ut, hans instinkt säger att brunstiga honor, dem ska man snabbt som tusan göra barn på så att flocken blir stor och av hans linjer. Flera gånger, för säkerhets skull.

När han sysslar med denna framtidstro så blir den brunstiga honan alldeles trött och utsjasad. Då orkar hon inte göra livet surt för sina medsystrar.

Matte var orolig för att hennes Lucky skulle visa sig vara för tuff mot Hamlet så vi gjorde första daten i en hage här på gräsmattan.

Tack vare att detta var på Hamlets hemmaplan så var Lucky helt förstenad.

Lucky satt still så länge att vi släppte på nästa tjej, jag minns tyvärr inte namnen på de andra längre. Då gick Hamlet och satte sig och tryckte intill henne och det såg ju mysigt ut men Lucky satt fortfarande stelfrusen på samma plats jag satt ner henne.

"men som han var frisk och sund, fick vart höns en kärleksstund"

Då får man vara kreativ, sitter marsvin stenstod händer inget med relationerna så jag la in ”la family” i potten, och då blev det fart på Lucky, när hon hörde ungarnas småtjattrande kutter styrde hon genast dit.

Så fina de är, säger Lucky och snusar ungarna i pälsen

Det finns inget som barn, alla tinar upp och slappnar av när ungar stimmar och lever om. Mamma Silje tog det lugnt, hon hade inga bekymmer med att främmande honor luktade på hennes ungar. Hon är säkert stolt över dem och de har hon all anledning att vara.

Mamma Silje visar stolt upp sin ättelägg

Vi väntade en stund och sedan fick dam nummer tre plats och det var nummer tre utifrån den rang matte ansåg det var i hennes flock. Det hände inget särskilt så då la vi in full pott med även nummer fyra innan vi började plocka ur igen.

Hamlets nya fina flock och resterna av hans gamla, Leo framför.

När vi plockade ur, var det barnen och mamman som fick lämna och de andra satt som på rad en stund. Som om de vill presentera sig…nu är detta Hamlets flock!

"Flocking tar på krafterna, och jag är en cooling"

Hamlet själv tyckte att allt var gott och lade sig att vila.

Vackra Louise har flyttat idag, nu bor hon i femflock 🙂

Idag har Nalle och Louise flyttat.

Goe, mysige Nalle har flyttat till en ny vän på öarna 🙂

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Lucky Hamlet

  1. Rose-Marie skriver:

    Så roligt att läsa och så fina de är!

  2. Anna-Karin skriver:

    En lycklig dag i marsvinens värld. Det värmer gott att börja frukosten så. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *