Husdjuret utan behov

Denna skrev jag 2008 i ett anfall av…ja ilska. Hade hört för mycket dumt på alldeles för kort tid och då blir det så. För dig som funderar på ”Gosig” vill jag säga att den gått ur sortimentet på Ikea. Dock finns det olika typer av fakemarsvin i leksaksaffärer och även på nätet.

Är du en av alla dem som tror att marsvinet är djuret som inte behöver något?

Är det rent av ett litet skrattretande djur som nöjer sig med att sitta där i sin bur?

Barnen kommer snabbt att tröttna och du kommer pliktskyldigt att fylla pellets i en skål och vatten i en flaska några gånger i veckan för att den ska sluta väsnas.

Då har jag ett förslag;

Take the highway to Bäckebol

Parkera vid Ikea

Gå in i varuhuset och ta trappa eller hiss direkt upp till barnavdelningen

Köp ett marsvin som heter ”Gosig” för 29:-

”Gosig” Artnr: 6013 77 74

Du och Gosig Marsvin” kommer att göra varann lyckliga, för det är inte en familjemedlem ni söker och tack vare att Gosig Marsvin har så pass modesta behov ni slipper lukt, matning, hö & spån på ställen där det inte är så kul, skaffa marsvinsvakt till semestern, håriga nerkissade tröjor och massor av besvär som dessa levande varelser för med sig.

Ser du skillnaden? Vet du skillnaden?

Men ni mister också vissel, kutter, massor av kärlek, skratt & glädje och pussar på hela hakan efter gurkmatning för det är vad dessa små kutterlimpor också för med sig.

Många säger: ”marsvin är bra för barnen – det lär dem att ta ansvar”

Marsvin lär inte barn att ta ansvar och utveckla empati – det gör du.

Barn gör som du gör – inte som du säger.

Skiter du i marsvinets behov (de har massor av sådana) så kommer dina barn också att göra det. Och vad har du då lärt dem?

Om du tar dig tid att sköta om marsvinet trots att det är en liten varelse som inte kan påverka sin situation så lär du dina barn respekt för andra levande varelser, även de svaga.

Om du visar marsvinet empati, då är det dina barn lär sig. Om du säger åt dina barn att göra en del av arbetet så lär de sig samarbete.

För det är du som är vuxen som har det ansvaret för att det levande djur som ni tar hem får det bra. För det ska det väl ha,  eller….?

Gräsätare.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Husdjuret utan behov

  1. Natalie skriver:

    Jag har läst det förr men det kan inte sägas nog många gånger! Just det faktum att vuxna skaffar marsvin för att barn ska lära sig ta ansvar och sen dumpar dom eller helt enkelt slutar sköta dom när barnen tröttnar. Vad lär det barnen? Att liv är något man kastar iväg när något roligare väntar runt hörnet. Vad hände med den där lärdomen om ansvar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *