Adoptera mera

House är inte problemet.

Ingen blir profet i sin egen hemstad.

Pratar om att skaffa husdjur med med ett par vänner.  De vet vad jag sysslar med och de har samma värderingar i stort. Tycker att djur är familjemedlemmar och värda trygghet, veterinärvård och ett värdigt liv.

Cuddy är inte problemet.

En av dem funderar lite smått på hund, tiden har infunnit sig när det rent praktiskt skulle gå att genomföra. När jag säger att de ska skaffa begagnat så blir det tvärstopp. Jag får höra samma gamla floskler som jag hört tusentals gånger förut.

– Nej, vi vill ha en valp, så att vi kan prägla den från början.

– Nej, tänk om man får en problemhund, vi kan inte så mycket om hundar.

Varför ska man adoptera?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen;

För att du kan!

Hemlösa djur som är problemet i första hand. Det är människor som tröttnar på djur som är problemet, det och att alla ska ha en valp. Kattunge eller marsvinsunge.

För det är ju såklart inte DU som tröttnar eller blir allergisk mot det djur du skaffat dig, eller hur?

Ungar som någon tröttnat på.

Det är ju bara alla andra som gör det…

Det är såklart inte du som ska adoptera de djur som är hemlösa.

Det är ju bara alla andra som ska göra det…

Madame som någon placerat i skogen är inte problemet.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

6 Inlägg för Adoptera mera

 1. Petra Olsson, Malmö skriver:

  Helt rätt!
  Det finns bara ”problemdjur” för att människor gör dem till problem. Djur som lever ett bra liv utifrån sina premisser blir inte problem, de blir en älskad familjemedlem.

 2. Åsa skriver:

  tkr precis samma sak! har redan bestämt nu att när jag ska skaffa katt och hund (och det kmr jag göra ngn gång i mitt liv) så ska jag ta ”begagnat” det är ju så många som söker nya hem så även om det inte skulle funka så finns det ju andra att välja på. visst, valpar och djurungar i stort är ju urgulliga. men det är inte värt det när så många vuxna djur inte har ngt hem.

 3. Marie Hallner skriver:

  Hade jag kunnat så hade jag tagit två små ”knoddar” på direkten, absolut. Blev allergisk helt plötsligt på 80-talet efter ha levt ett helt liv med hundar och katter, kaniner, hamstrar och undulater. Som tur var hade jag inget djur för tillfället då, men blev tjock i halsen och fick klåda i ögon och näsa när jag hade haft en strykarkatt inne och gett den mat. Fattade ju ingenting!? Hade tänkt och införliva den i mitt hem då den helt klart var en hemlös liten stackare. En gammal tant, (granne tog in den och där dog den gammal och trygg iaf. Älskar katter, ja alla djur, men trots hypersensibilisering är jag fortfarande jättekänslig mot katt och de flesta hundraser, Pälsdjur i stort.. Sååå tråkigt! Hoppas de små hittefnattarna hittar ett gott hem. Det är dom verkligen värda!

 4. hillalilla skriver:

  Om man inte vet så mycket om hundar finns det risk att man skapar en problemhund av en valp. Man väljer en ”nybörjarras” och tror att man inte behöver anstränga sig så mycket, och vips så är den söta lilla valpen en väldigt jobbig unghund som ägaren inte har pli på.

 5. Karin skriver:

  Visst är det fantastiskt, jag kan förstå varför man vil ha en djur unge… De är ju supersöta… Men de växer ju upp så fort… Och kan man göra skillnad för ett liv så har man gjort mycket.

  Denna veckan är jag super nöjd med mig själv… För snart ett år sen ringde en bekant och frågade om marsvin, de skulle köpa en bäbis hane och skulle åka och titta i en zoo-butik… Efter några samtal så var hon övertalad om att kontakta Eragons och gjorde så också. Vilket innebar att två gosiga ”gubb-rompor” fick flytta hem till hennes familj.
  Nu pratar vi betydligt oftare med varann och häromdagen berättade hon att de är på jakt efter en kattunge. Men det var inte helt lätt att få tag på en. Det var väl ”synd” tyckte jag, har du kollat med Göteborgs djurskydds förening? Du får en katt som är både chippad, vaccinerad och kastrerad för en billigare peng än om du ska göra det själv med en unge. Så på söndag ska hon dit och titta på en liten kille.
  Å jag är nöjd, för jag känner att jag gjort skillnad för ytterligare ett litet liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *