Göra ingenting

Tio medelålders människor skvalpar runt i närapå trettiogradigt vatten vid den turkiska medelhavskusten. Vad har de gjort – som de inte brukar göra? Vad gör man egentligen när man gör ingenting? Här är svaren!

Surrialistiske konstnären Salvador Dali (1904-1989)har gjort orginalet till Montre Molle au Moment

1: Jag gick upp och lyckdes trixa till en kopp bryggkaffe utan bryggare på hotelrummet.  Det krävde tomflaska, en kniv att skära av den, filter och en vattenkokare modell mini som kostade tio turkiska lira, vilket motsvarar ca 40:-Sen läste jag De ensamma av Håkan Nesser en stund och vaknade till innan jag tog frukost i hotelresturangen, en macka med nån knepig alldeles för röd korv, jouce, kaffe och några skivor vattenmelon.

Tittat på runiner

2: Jag låg på hotellrummet en förmiddag för jag hade huvudvärk. Sen badade jag i flera timmar.

3: Jag shoppade loss på turkiska Ullared. Köpte Adidaskläder till mitt nya barnbarn som ska komma inom ett par veckor. Svarta med guldränder, jättefina. 

Shoppar till nya barnbarnet.

4: Lyssnade på Gardells nya; Torka inte tårar utan handskar. Helt grym och inläst av honom själv.

5: Vi gick på glasscafe och drack espresso och åt jättegod glass.

Solar mellan klockan 10-16

6: Har varit på olika resturanger varje kväll.

7: Jag promenerade runt Side. Jag var här för några år sen och mer än hälften av strandremsan har försvunnit…eller om vattnet stigit. Nu finns det ingenstans för barnen att leka.Synd.

8: Jag solar mellan klockan 10 och 16 varje dag. Lyssnar på böcker i min mp3 och doppar mig ibland.

Jag: Vi har med en dator, och efter lite meck fungerade hotellets nätverk. Yeay! 😀 All tid jag inte läser Djävulsstjärnan av Jo Nesbo eller någon av alla tidningarna jag bunkrade på flygplatsen så bloggar eller facebookar jag. Solar under parasoll.

Sover en del. Messar lite, ringer nån gång. Sen har jag kollat en del på tavlan också, Montre Molle au Moment av Salvador Dali. Läste in mig lite på honom och Peter Singer.

Djävulsstjärnan

Lärt mig att utilitarism är en konsekventialistisk etiklära som syftar till att maximera den sammanlagda mängden av det goda. Den meningen sa mig inte så mycket så jag läste mer. Det var intressant.

Peter Singer har skrivit Djurens frigörelse och Praktisk etik. Läs!

Har lärt mig att när man äter stark mat ska man inte försöka skölja bort det starka med vatten, utan istället äta lite vitt bröd. Det starka som bränner på tungan är kryddor i olja och brödet absorberar det starka. 

Förmodligen hundar men…tillräckligt lika marsvin för att jag skulle köpa dem.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Göra ingenting

 1. Rose-Marie skriver:

  Det låter som en underbar semester!
  Roligt att få läsa hur du har det.

 2. Lena Rössel skriver:

  Nog tycker jag att det låter ganska skönt men rekommenderar en doppvärmare och en burk frystorkat kaffe till nästa resa 🙂

  Och visst ett liv utan marsvin är rätt tråkigt. Ingen liten lurvig att mysa med, ingen popcornhoppande tuss. Inga små tokrusande suddar som far fram över golvet 🙂

  Snart är du tillbaka i verkligheten och kan minnas de lata dagarna med glädje.

  Trevlig semester önskar vi från ett regnigt och blåsigt Skåne.

 3. Gunilla Jansson skriver:

  Det kan vara skönt att vara borta ett tag, det är så härligt att få komma hem då! Att få träffa sina små älsklingar igen är sååå mysigt. Passa på att lata dig nu, det är dig väl förunnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *