Just another saturday in the rescue

Varje lördag tänker jag; nästa vecka ska jag ha koll på vilka som kommer. Varenda vecka tappar jag greppet i mailtrafiken någon gång tisdag- onsdag. Enda sättet att ha koll är att hänvisa alla till samma tid och se till att vara i omplaceringen då 🙂

Men denna veckan, ganska bra koll, det kommer två pojkpar, en första adoption och en liten tjej ska flytta till Värmland. Det kom in ytterligare två djur och flyttade ytterligare ett.

Eli & King har fått ett hem!

Det var Eli och King som flyttade. Ett par pojkar som är födda i början av året och vänner mot alla odds. För de har levt med honan Momo och Eli är troligen pappa till minst två av kullarna hon fått.

Jag tror att Eli var pappa eftersom ungar ur två kullar var långhåriga, och King eller Momo är korthår. Sen är det inget man kan säga med säkerhet på den bevisningen men…

Momo, mamma till minst tre kullar.

Två unga hanar som delar bo med en hona brukar vara enormt uppretade på varann men mellan dessa två har det varit väldigt lugnt. Hoppas det fortsätter så.

Sen kom Karin från Värmland. Hon kör hela vägen för att adoptera en tjej och det är väl bra synd att en ska åka ensam så långt? Man ska ju samåka och tänka på miljön dessutom.

Babyzoo har flyttat till Värmland

Jag vet att hon byggt, eller rättare sagt mannen i huset, har byggt ut marsvinsresidenset så jag har inget dåligt samvete när jag frestar henne med två flickor till hennes lilla flock på tre därhemma.

Salt for till Värmland.

Ack Värmeland du sköna blir det för både Salt och Babyzoo. Två helt ljuvliga tjejer!

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Just another saturday in the rescue

 1. Anna skriver:

  Å vilka fina flickor Karin fick!!

 2. Camilla skriver:

  BabyZoo och Salt, två tjejer jag har ett speciellt öga till. BabyZoo har jag träffat och själv gett skjuts när jag åkte tåg till Eragons, efter att hennes kompis hade dött. På samma tågresa mötte jag Salt’s matte. Hon berättade att hon hade ett ensamt marsvin hemma som också hade mist sin kompis och familjen kände sig färdiga med marsvin. Någonstans på vägen hjälpte jag Salt att komma till Eragons hon med, trots att jag själv inte åkte en meter den gången. Det finns andra tokstollar som åker många mil för att komma till himmelriket för marsvinsälskare, Eragons… Och nu flyttar de tillsammans till ett eget hem, en egen flock. Det känns stort att ha varit deltagare, även om det bara var på ett litet hörn 🙂

 3. Karin H skriver:

  Ja de är så fina! Det var INTE svårt att låta sig frestas..Och om nån kallar mig tokskalle ska jag lyfta fram miljöaspekten…:)

  Vad mysigt Camilla att det delvis är tack vare dig som Salt nu sitter i fredligt samförstånd med Murvel och tuggar hö och godmodigt har dragkamp om ett grönkålsblad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *