Total sträcka 1 391 meter

 Ungefärlig restid 2 minuter. Jag antar att de räknar bilväg utan köer 🙂

Fem minuters promenad och ändå är det ett annat solsystem.

Detta är den information som Hitta.se ger mig men då är ju Hitta.se jättebra på det den ska göra och inget annat.

Så här fin är jag från vänster. Badad i Malaseb och inoljad i Svampoljan.

Men; det är en annan planet och ljusår bort till Backavägen 2 där Hisingen Zoomarknad ligger.

Säkert är det likadant med Hisingen Zoomarknad som med Hitta.se; något är de säkert bra på. De är bra på att överleva; det vet jag eftersom jag var i den zooaffären som ung, jag var fjorton år när de startade. De känns som de överlevt sig själva; de känns som en riktigt dinosaurie.

Motvillig trimmer igår. Fick ner pälsen lite men inte rakat vilket varit bäst. Hade hon varit indian hade hennes namn blivit Svampryggen kanske?

De rekommenderar marsvin i små burar och att de ska leva ensamma. De rekommenderar salt och mineralstenar. De rekommenderar fri tillgång till pellets, den de själva har i lösvikt. De rekommenderar att marsvinen inte ska ha hus.
Jag undrar; va katten har de emot marsvin?
Varför vill de att flockdjuret marsvin ska leva ensamma, stressade utan gömsle, överviktiga och med urinvägsbesvär?

VARFÖR?

Igår kom Poppy, hon är en vansinnigt söt CH teddy variant som troligen har inslag av satin, det glänser sådant när man tittar på det bruna håret hon har i ansiktet. Hon köptes i februari 2011 av en ägare som tyvärr visade sig vara allergisk. Ibland tror jag att allergi kommer mer av vissa pälsar. Dessaägare hade tidigare haft ett släthårigt marsvin i sex år så när de skaffade Poppy var de inte oroliga för allergibiten.

Så här underbar från höger. Lite svamp på näsan, brukar funka bäst med sprit på en tops.

Däremot hade de uppfattat signaler om att dessa förtjusande djur kanske inte borde vara själva, och frågade ingående om detta vid köpet. Men eftersom försäljaren prompt ville sälja dem ett ensamt djur och dessutom använde greppet;
– Verkade ert förra marsvin må dåligt av ensamheten? så gav de sig. För deras förra marsvin levde ju i sex år och verkade tillfreds.

Sötnöt.

Poppy har det vanliga som teddydjur har, besvär av sin päls i form av svampiga beläggningar främst på rygg och i öronen. OMG det var länge sedan jag så nåt så illa som dessa öron.
Leo (en av nördarna) var i omplaceringen vid stängning och satt och ojade sig när jag försökte få ut allt som dolde sig i skrymslen och vrår i det lilla poppyörat. Poppy själv gapade och bet mig men jag är glad att berätta att poppyöronen numera är utan klegg. Det satt som en propp och hela örat var stelt av smutssvampbeläggningen.

Jag vet, det borde varit en bild på öronen före. Men sorry, då får någon annan vara passupp och fota. Jag har inte tid innan; skiten ska bort!

Trots att Poppys pälstyp tveklöst tillhör en av de mer krävande raserna skötselmässgt, särskilt om man proppar djuret full med lösviktspellets så fanns inga skötselråd om detta.
Trots att Poppy är ung, hon blir alltså snart två år så är hela undersidan alldeles blöt av kiss. Infektionsdoft. Vad detta kräver i vård återstår att se, nu är hon badad och har påbörjat en kur med Allrodin som jag provat med bra resultat på en annan tjej. Poppys vikt tangerade 1300 gram. Vilket inte innebär övervikt på alla men på en liten teddytjej är det definitivt det. Skulle tro att vikten är 100-200 gram mer än vad hon borde väga.
Jag blir så matt på Hisingen Zoomarknad.
Glöm inte klockorna idag!
Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Total sträcka 1 391 meter

  1. Marsvinsliv skriver:

    Stackars lilla sötnos. Tur att dom blev allergiska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *