Skrivbordet är tomt

Det innebär fantastiska möjligheter. Men främst innebär det att min sida av sängen är full med en del osorteringsbart bråte. Ja, ja man feng shuiar inte vidare. Måste tänka över allting, och det finns för och nackdelar med detta förhållningsätt till livet 🙂

Bara tre saknas, Musse och hennes två män Pära & Selgrisen. Pellets skapade detta gruppfoto.

Men allt är nu dammfritt, den trasiga skrivaren är bortkopplad, den nya installerad. När jag skulle installera skrivaren la jag i den nya skivan och det lät förfärligt. Då tänkte jag att Tobbes brutala rengöring av min dator nu straffade sig och jag provade att knuffa lite försiktigt på datorn. Den lät fortfarande hemskt. Då öppnade jag cd-läsaren igen och konstaterade att det låg två cd-skivor i. Smart.

Söt-Nana

Alla maskinerna är placerade på ett annat, som jag tror, bättre sätt. Återstår väl att se när det blir använt.

Igår när jag fick hjälp att till och med damma I datorn trodde jag aldrig att vi skulle få ihop grejerna igen och det är inte utan att jag undrar om det inte finns något enklare sätt att ha en dator. Måste ett ormbo automatiskt ingå??!  Nej, nej säg inte trådlöst. Jag avskyr det. Helt plötsligt funkar inte tangentbordet och då ska batterier bytas. Man har inga batterier, hittar inte uppladdningsbara eller batteriladdare osv.

 

Favorit i repris. Puss-Nana.

Ännu värre, du fattar inte att det är batterierna som är svaga så du tror att du kan banka till musen lite för att det har dålig kontakt på nåt sätt. Vill inte på något sätt påskina att det är min problemlösning…jag menar bara om nu någon tänkte så.

Nu för att lugna alla som blir nervösa. Jag brukar aldrig banka på marsvin som fungerar dåligt. Det är bara med döda ting som jag hört att vissa ANDRA gjort så.

På morgonradion pratar de om inavlade vargar som man måste döda för att hålla stammen ren. Jag funderar inte så mycket på vargarna, ett alldeles för komplext problem för min hjärna, men tänker såklart på våra vegangnagare och all inavel som sker i det ”rasrenas” namn.

Varför tycker människor att rasrent är fint? hör de inte själv hur fascistiskt det låter? När man talar om möss, råttor och marsvin med flera så säger man att de tål högre inavelsgrad. Seriöst; HUR DUMT är det på en skala? går det ens att beskriva dumheten i ordet inavelsgrad?

Visst; en liten mus kanske överlever och kan leva ett tag, men vad vet vi om hur det känns för musen?

-Men den har ju så fin färg på pälsen.

Jag hoppas detta grottmänniskotänk lämnar den mänskliga rasen samtidigt som köttätande och annan djurutnyttjande verksamhet.

Idag fick Taub åka akut till Exo. Han hade förlorat mer än tio procent av sin vikt på lite drygt två veckor och var alldeles blöt på hakan. Taub hade tur eftersom de hade en lucka på Exo och ännu mer tur hade vi när en av veterinärerna kunde rycka in och operera och slipa tänderna på honom.

För fyra dagar sedan var han inte blöt under hakan. Idag dröp den.

Han satt mitt i höhögen och låtsades tugga när jag upptäckte att han var blöt på hakan och gjorde en kontrollvägning. Jag skriver låtsas eftersom det verkligen känns som om han försöker luras. Varför sitter han där, tuggar i tomme och går ner i vikt annars? Hoppas han klarar detta nu, han fick vara kvar på sjukhuset då han kändes svag.

Klart slut från Bohus.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

7 Inlägg för Skrivbordet är tomt

 1. Lena Rössel skriver:

  Åh, Taub 🙁

 2. Sanna Runard skriver:

  Håller alla tassar vi kan här för att Taub ska blir frisk och kry igen.

  Bättre lite skit i hörna en ett riktigt helvete brukar man säga ;0)

  kram på dig ♥

 3. Marie skriver:

  Håller alla tummar för fine Taub! Du klarar detta. <3

 4. Tinna skriver:

  All styrka till Taub <3
  Lilla vännen…

 5. heidi vistfält skriver:

  Hur mår Taub idag? Hoppas han mår bra fina bubben, vad vacker han är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *