Hackad

Bloggen blev hackad och jag kom ur spår lite eftersom jag haft min mest upptagna helg på länge med Gardell,  40-årskalas och redan i torsdags på ett fantastiskt föredrag som Djurens Rätt anordnade. Jag får berätta senare, nu värmer vi upp igen med en fråga.

Hej Irene, har du varit med om att en hona tagit efter en  hane då det gäller att kurra o vicka på rumpan o rida på de andra damerna? V har tagit efter kastaten till fulllo…. undrar varför… // K

Svar: Ja det händer ofta när de brunstar. Om det är en förändring…då kan det vara en ökad hormonkick som beror på att hon mår bättre (jag känner marsvinet i fråga, hon har varit lite svag då och då) eller kanske cystor på äggstockarna.

Ensamma djur som aldrig brunstat tidigare kan helt plötsligt få totalsnurr på hormonerna efter en tid i flock i omplacringens flock. Så länge det inte verkar besvära så brukar inte jag göra något men jag går till veterinär när de är idogt brunstande, griniga eller ömma över magen.

Musses cystor har minskat i storlek och hon är inte längre öm sedan vi satte in chip.

Man kan motverka besvärligt brunstande med hjälp av olika hormonbehandlingar. Jag har provat Lupron injektioner men nu på senaste även ett chip som läggs under huden. Man kan även kastrera honan för att hon ska slippa besvär.

Nu ska jag greja inför basaren.

Busy, busy!

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *