Sist men inte minst – Ask

Ask är namnet på den första mannen enligt den fornnordiska mytologin. Liksom den första kvinnan Embla skapades Ask ur en trädstock av gudarna Vile, Oden och Ve.

Fått ett kortare namn med en annan historia.

Därefter gav Höner dem rörelseförmåga och förstånd och Lodur gav dem känslor och sinnen.

Höner hade troligen ledigt efter lunch den dagen de gjorde just denne lille Ask.  Förståndet känns, om jag uttrycker det milt, på en aning distans 🙂

Poppy är trevlig kompis när man ska läka. Snäll och go.

När jag vill ta upp honom studsar han upp efter väggar på vilken bur eller transport det än handlar om. Sen är han hur trevlig som helst i famnen, men först är det ALLTID på liv och död.

Det var flera års skillnad på dessa så jag delade dem. Poseidon bor numera med en Lussebulle. Vilket f.ö är det gulligaste namnet jag vet just nu. Lussebullen!

Vanligen anses denna skapelseberättelse rymma så uppenbara paralleller till den kristna kosmogonin att ett mer eller mindre direkt inflytande brukar tas för givet.

När det gäller hans tidigare namn, Askanios, så var det för svårt för mig, glömde det hela tiden. Sen gillar jag att döpa om efter kastrering. Nytt liv, nytt namn. Det är ju skillnad på att vara flockledare och bara vara sambo 🙂 Men även Askanios hade en ”stor” betydelse, från Wikipedia:

Askanios (grek. Ασκανιος) var en sjö- och flodgud i grekisk mytologi. Han bodde i västra Bithynien i Anatolien (nutidens Turkiet) och var förmodligen son till titanerna Okeanos och Tethys.

Det är Leo som gjort den. Samma konstnär som skapat stödföreningens fina logga ”the best breed is a rescue pig”

Jag får mycket fina presenter. Faktum är att bara idag har jag fått flera och en av flera jag fick i förra söndagen var denna – men den var för stor att stoppa i skannern. Nu fick jag en bild på den även om den inte riktigt gör skapelsen rättvisa. Tack Leo!

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *