Off topic – Murre igen

Kommer du ihåg Murre ?

Murre har fått syn på…Boss. Då blänger han rätt bra.

Ibland finns lösningarna nära. Min syster sa alltid att hon gillade minsann inte katter utan hon var en hundmänniska. HUNDMÄNNISKA. Sättet hon sa det på gjorde helt klart att hon var minsann av en annan sort…inte vem som helst och troligen en helt annan art, och att det var en bättre var inte att ta miste på. 🙂

Boss är besvärad..vem är detta som är på besök? fräser gör han också..

Det har alltid varit schäferhundar för henne men hennes granne hade katter och ibland går katter iväg och hittar sig ett nytt hem och det var precis vad som hände…Duntussen och Orven fann vägen hem till min syster och hennes familj.

Murre är rätt otrolig, efter mindre än en timme lägger han sig och vilar.

För grannen, som hade fler katter var det ok, min syster pratade mycket om katterna men ville hela tiden ge intryck av att hon knappt var inblandad…katterna hade själv bestämt. Hon gjorde i princip bara som hon blev tillsagd, kastrerade så de inte skulle vandra vidare och vaccinerade så de skulle hålla sig friska och försäkrade ifall de inte gjorde det.

Murre kollar läget. Ja, kanske går det att bo här.

Schäfern, som heter Boss, hade inget att tillägga i saken och länge fanns allt som behövdes för att ett hus ska bli ett hem, utom marsvin då.

Några år gick och båda katterna dog. Jag trodde inte det skulle bli fler…Orven och Duntussen var ju olycksfall i arbetet för hundmänniskan men inget kunde varit mera fel. För ett par veckor sa hon  att det enna blivit lite tomt, utan katt. Det var då jag kom att tänka på att Murre fortfarande satt på bilrekonden och väntade på sitt för-alltid-hem.

Igår fick han åka hem till syrran, nu ska han vara instängd ett par veckor med låda innan hon kan börja släppa ut honom.

Murre som är en cool misse gjorde husesyn innan han lugnt landade på soffan medan tvåbeningarna drack kaffe.

Vad finns det här?

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

6 Inlägg för Off topic – Murre igen

 1. Lena Rössel skriver:

  Älskade syster

 2. Lise skriver:

  Âh, som jag tänkt pâ Murre mânga gânger. Hade han varit spansk kunde han fâ en plats här men detta lâter ju mycket bättre 🙂

 3. Susanna skriver:

  Vad härligt att läsa! 😀

 4. Camilla skriver:

  Murre, coola kissen 😉 Jag har haft förmånen att få träffa dig. Du hade ett litet fint krypin med mat och grejer utanför bilrekonden. Men det här… det är bättre.

  Juste syrra du har. Även fast hon verkar som syskon är mest. Såna som minsann vet hur det är och är så himla bestämda. Så irriterande, men om man kan se förbi det så är de oftast rätt goa människor också. …om det inte var det där att de är syskon…

 5. Karin H skriver:

  Åh vad underbart! Jag minns Murre och hur fint du skrev om honom. Vad glad jag blir för hans skull. Och för din systers också så klart. En sån fin kissemissegose hon fått.

 6. Maria skriver:

  Historien om Murre glömmer man inte! Tummen upp för syrran som gett Murre ett hem och fått en så fin liten kille 🙂 Solskenshistoria!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *