Kalla dem inte ENKLA!!

Marsvin är allt annat än enkla.

Marsvin är exotiska komplicerade vegangnagare.

Genomsnälla och underbara.

Enkel – det är du som inte fattar det.

Basta.

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Kalla dem inte ENKLA!!

 1. Sanna Runard skriver:

  Så sant som det är skrivet.
  Helt underbara, roliga, ro givande, kram goa och tröstade ♥

 2. Marie Geld skriver:

  Så sant som det är sagt! Morr!!!

 3. mirjam skriver:

  De är enkla att älska, men kräver mycket kunskap för att de ska må bra och vara friska. Även om man har den kunskapen så går det åt tjottaheiti ibland, för de är inte enkla. De är inga frivilliga sällskapsdjur som har glädje av människans sällskap, vilda marsvin söker sig inte till människan såsom katter och hundar kan göra, inte ens för att få mat. Människan innebär ju döden, rovdjuret. Alltså började vi fånga dem som mat och låta dem föröka sig för att få mer mat. Troligen var det i vår del av världen som aveln började handa om påstådda skönhetsförbättringar snarare än långa hälsosamma liv. Att avla på dem är inte svårt, det vet varenda djuraffär i Sverige. Förlorar man en så står det dig tusen åter ungefär. släng på lite människourval i den processen plus önskan om att som djurägare få behålla djuret för evigt så är det inte svårt att förstå att ekvationen är tämligen svårlöst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *