Blåser snålt

Gick en promenad med hundarna och mannen när jag kom hem, knappt minusgrader ute. Vände hemåt efter bara ett par kilometer, stelfrusen, va katten – det var hundväder ute 🙂 Korkat såklart, att inte inse att när det blåser, om än aldrig så lite är det kallare än vid ganska rejält med minusgrader.

Imorrn klockan 11 är det dax

Det har varit en rätt lång dag, först några timmar i omplaceringen och sedan fix till basaren. Fred, som haft en extra flytt till Stockholm fick förhoppningsvis sitt för-alltid-hem i Lerum.

Behöver du motivation för att besöka basaren?

Två stökiga sjumånaders tjejer som behövde styras upp en aning. Känner jag Fred rätt går de snart i marschtakt, Fredsmarschen.

Fred. Mitt förnamn betyder fred på grekiska. Mitt flicknamn är Strid, ett gammalt soldat, knektnamn. Man kan ju säga att det är ett något motsägelsefullt budskap i mitt namn. Men sen förstörde jag ju allt genom att byta efternamn 🙂

Fint blir det, inte så jättemycket saker…men det som finns är bra. Jag är nöjd. En del begagnat, lite godis, lite nytt…tja sen har vi inspirationen.

Många smycken. Alla unika, handgjorda.

Det sista vi gjorde i eftermiddag var att flytta in flocken i Billyhyllan. Det är en go gäng och de kommer att göra fin reklam för marsvinssläketet och flockkultur imorgon.

Titta! CitronKajsa!

Smyckena är så vackra, Monamössor och Annahättor, jag vill ha dem alla. Ytterligare begagnade saker och kanske en extrabur att ha på landet eller hos frekventa marsvinsvakter.

En gammal bekant dök upp idag; Millie, ett av de 30 ormdjuren från Linköping 2010.

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Blåser snålt

 1. Petra skriver:

  Åh, hon finns kvar! Det var allt nära att hon fick stanna hos mig… Hon var det första rödögda marsvinet jag föll för 🙂

  Mycket fint basaren men vi kan tyvärr inte komma idag… Säljer ni det där goda godiset vi fick med oss i julas?

 2. Camilla skriver:

  Fred <3 Skvallra om de inte är snälla mot dig så kommer tant Camilla med tant Stumpan och tant Molly i släptåg och är det riktigt illa tar vi med fröken "mig-skiter-ingen-på-nosen" Soso också. Vi kan minsann tala om hur fantastisk du är och att de ska ta hand om dig på det bästa sätt. Och du, Freddan. Vicken tur du har som får så unga tjejer att ha flock med. Det är ju lite roligare än en bunt gamla tanter som jag kunde stå till tjänst med 🙂

  Oh, basar! Jag BEHÖVER en monamössa med marsvinsapplikation. Och jag har verkligen ont om smycken. Jag BEHÖVER fylla smyckeskrinet med örhängen, ringar, halsband i alla modeller och färger. Och så BEHÖVER jag en annahätta, fem mysrullar, tre myskorgar, 25 gräsplättar, 16 pallöverdrag.

  Vilken TUR att jag har långt till Göteborg 😀

 3. Karin H skriver:

  Smyckena får mig nästan grinig av ha-begär… Hoppas ni fick en härlig dag alla ni avundsvärda som gick på basar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *