Obegripligt

I slutet av november 2012 var Lussebullen i omplaceringen för att få en vän. Han fick Poseidon. Idag var Lussebullen i omplaceringen igen, återigen för att få en vän.

Poseidon flyttade till Lussebullen i november. Posidon dog plötsligt häromdagen, ena stunden satt han och käkade och myste i famnen, sedan låg han helt kraftlös i buren och dog inom några minuter. Bilden är från i somras. Sov gott fina lilla grisen.

Vad hände?  Totalt helt oväntat och utan någon föregående varning dog en liten limpa, till synes frisk och född 2009.

Troligen har Posidon inte lidit någon längre stund. Även om han rimligtvis skulle levt i flera år till så hade han ett fint liv, tre hem men alla bra. Han kommer inte ifrån Eragons men eftersom jag inte hade någon vände sig en av Eragons adoptörer till en uppfödare när hennes Skutt blev ensam 2009. Sen levde Skutt och Zaffe (som Posidon hette då) tillsammans tills i somras.

Vad är detta?

I juli dog Skutt och familjen ville omplaceraoch efter bara en vecka fick vi ordnat en något tillfällig lösning. En yngre kille fick växa upp med Poseidon. Först levde i jourhem i några månader och sedan kom de ner till omplaceringen. Det var första gången i omplacering för Posidon, det blev inte länge.

Hmmm….

’Lussebullen söker vän’ kom och då fick Poseidon flytta.

Lussebullen nye ägare skaffade honom på blocket. Han var några år och hade levt ensam där hela tiden.

När Posidon dog tystnade Lussebullen helt. Han slutade nästan helt att äta och låg bara på Posidons plats där han aldrig legat innan.

Vad är detta?! han är extremt intressant.

Matte blev riktigt orolig och kände att detta inte kunde bero. Idag fick Lussebullen Ronny som nytt sällskap och nu ikväll läser jag på facebookgruppen att Lussebullen är glad igen, tuggar hö och pratar som han brukar.

MYCKET intressant!

Kanske var det extra jobbigt för Lussebullen att bli ensam, han har levt en lång tid av sitt liv ensam, kanske är det extra hårt att tro det ska bli så igen?

Vara ensam. Hur kul är det??!!

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

4 Inlägg för Obegripligt

  1. Karin skriver:

    Fina Lussebullen och fina Ronny! Poseidon är säkert nöjd i sin marsvinshimmel att Lussebullen är glad igen! <3

  2. Gunilla Jansson skriver:

    Lussebullen och Ronny tillsammans <3 Mycket söta pojkar!

  3. Sådant härligt slut på en ledsam historia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *