Skruttan – ett litet liv

Idag ska ni få Skruttan ur Blå Stjärnan Exotiska avdelnings synvinkel; det blir en del att läsa men alltid lär man sig nåt. Först skriver man in namn, ålder och vem som ska betala :). Apropå det å har Skruttan vård kostat cirka 4000:- för båda besöken. Det blir ingen gurka på en hel månad för henne 😀

’Skruttan Ljunggren’

Eftersom bara ren text är alldeles för trist så lättar vi upp det med  dagsfärska bilder från omplaceringen.

Första gången, vi har en plan. Sätter chip och hoppas att det ska få cystorna att sluta vätskefylla sig. Chipet ska få 14 dagar på sig att ’komma igång’

Det finns sju pojkar inne just nu och elva flickor. Pojkarna sitter i par och flickorna har Ove, den ende kastraten just nu i sin flock. På pensionatet finns det dessutom fem marsvin från Skåne.

Gårdagen besök med praktisk veterinärvård. Vätskefyllda cystor på äggstockarna töms med hjälp av ultraljud, spruta och nål. Det står 78 ml vätska men jag tror det var mer, att beräkna var ganska svårt. Tre inblandade veterinärer sa alla att detta var det värsta de sett.

Skruttan finns numera i Bohus och tillhör min flock. Det behövdes kanske inte en till men å andra sidan vem ska adoptera en liten gris med dessa problem?

Söt och skrikig CH teddy och vacker opraktisk sheltie. Namn kommer när jag tänkt klart.

I Bohusflocken liksom i alla andra sammanhang har hon skött sig exemplariskt. Hon bråkar aldrig, är vänlig och snäll mot stora och små. Även mot alla tvåbenta. Inte svår att älska, med andra ord.

Fina killarna.

Dessutom ska det bli riktigt skoj att se Skruttan galoppera över gräset till sommaren. Hon bondar mycket med Bente, vilket också är kul att se.

Fina killarna II

Idag var det också tydligt att hon inte är mesig, hon stal en grönsaksbit direkt ur munnen på Ce’Nedra, som blev så paff att hon inte kom sig för att protestera.

Första besöket, de glömde undersökningsavgiften men den betalade jag igår.

Det skulle varit när Ce’Nedra var nykomling, då hade hon hämnats rejält.

Gårdagen räkning plus undersökning från första gången.

Flocken mår bra här hemma. I omplaceringen är det några som kliar sig ännu, de kom in med ohyra men det ger sig snart eftersom de redan är behandlade första gången.

Sov Gott!

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

4 Inlägg för Skruttan – ett litet liv

 1. Jag skulle adoptera Skruttan om jag hade hadt plats… Vilken viktminskning hon fick sådär på en dag!

 2. Camilla skriver:

  Vinkar framför skärmen till alla godingar jag känner och konstaterar att Sam och Tor har blivit stora killarna på kort tid 🙂

  Jag skulle absolut kunna tänka mig att adoptera allihopa, men det finns en verklighet och en vardag…

 3. Lena Rössel skriver:

  Skruttan, hoppas du mår bättre i dag 🙂
  Sam och Tor <3

 4. Anna-Karin skriver:

  Må vara en långhårsdiva-sheltie men jösses så fiiiiiiin. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *