Skruttans problem

Det finns en del på nätet om cystorna på marsvinshonors äggstockar även om det är komplicerat, tyska är inte min bästa gren.

En liten tjej, troligen en smygande skabb. Med det menar jag att hon är på tok för liten, men inte har tydliga skabbsymtom med avsaknad av päls osv men när hon får en droppe Stronghold blomstrar hon och får fint hull och utveckling.

Jag läste  franska lite motvilligt några år bland alla tonårshormoner och inte ens det hade jag klarat i all denna medicinska djungel. Kanske är du bättre bevandrad i tyska språket? och kanske lite medicinskt kunnig? Läs gärna och berätta.

Biologisch Behandlung von Ovarialzysten beim Meerschweinchen (1)

Obducerat marsvin. Bilden är från Pdf filen och visar hur cystorna ser ut. Om jag fattat det rätt. 🙂

En av mina vänner brukar använda google translate med varierande framgång, just här var det väl inte så framgångsrikt. Kanske gör jag nåt fel men som sagt kan någon berätta ungefär vad detta går ut på utan att lägga resten av livet på det så skulle det vara intressant.

Från samma sällskap. Hon kliar sig mycket men har inga sår ännu. Hon är underviktig och benig. Detta hade troligen inte lagt sig utan behandling, men nu har hon varit några dagar i omplacering och droppen Stronghold fick de efter två dagar. Snart kommer hon att må bättre.

Men det jag får ut av allt detta så här långt, både med pensionatgästens erfarenheter och det jag lyssnat från nätet är att det finns medel, troligen homeopatmedel som kan underlätta besvären och kanske till och med ta bort dessa vätskefyllda blåsor på marsvinshonors äggstockar.

Lite musik? 😀

….your vision has been blurred…

Mamman till den lilla. Inte i bra skick men i dessa fall är alltså Stronghold (eller Ivomec) rena undermedlet. Alla tre har troligen fått dåligt med C-vitamin. Det jag förstått från Exo är att skabben ligger latent hos alla marsvin och de bryter ut hos de som inte får den omvårdnad de behöver.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Skruttans problem

  1. Lena Nordgren Jönsson skriver:

    Vad jag ser som sammanfattning (vid summarisk översättning), är att de flesta marsvinshonor svarar bra på ”biologische behandlung” dvs att ge de preparat som räknas upp i tabellen.Tex så försvinner håravfall och cystorna förminskas eller försvinner. Återfall kan förekomma men då går det bra att behandla igen. För de flesta blir det längre och längre mellan återfall och i de flesta fall kan operation undvikas. Som profylax rekommenderar man en kastrat! Detta genom att med parning påverkas ägglossning och på så sätt kan man undvika cystor. OBS parning påverkar inte tillbakagång av redan befintliga cystor.
    Man rekommenderar denna behandling istället för att börja med operation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *