Helig och hårig

Jag kunde inte hålla mig, det kändes så fel att fortsätta innelivet när hela gräsmattan skriker;

 – kom ut och ät! bli friska, starka och lite gott smårunda!

Claire: Just här ska jag ligga. För jag är inte rädd, inte för nåt. Nästan.                                                            Detta är bara en halvtimme efter flytten.

Visst kan jag bära dem ut och in igen efter en stund men hur trist är inte det? Någon kanske vill vara ute längre och en annan kortare tid och hela problemet är ju löst i sommarhuset. Dessutom kan vi utnyttja tiden även om det är min dag att laga middag eller om jag vill prata bort en timme i telefon med någon annan som också mest har marsvin i huvudet (läs Camilla :D, eller Maria, eller Marie eller…herregud jag umgås bara med marsvinsnördar hjälp…!! )

Det var dags för byte idag också och det hade absolut med saken att göra. Det är en helt annan apparat att byta med så många som det är härhemma just nu. I sommarstugan väntar man in uppehåll, kör ut allesammans vare sig de vill eller ej och röjer av på en kvart, tjugo minuter. Enklare och roligare, eftersom de riktiga innesittarna står på kö utanför luckan under tiden. 🙂

Egentligen klättrar jag i berg och skrämmer katter. Philp har ganska höga tankar om sig själv. Imorrn är det dags, imorrn är första dagen i resten av hans liv.

Sen var inte alla riktigt flyttredo, jag har ju ett par specialfall. Allison, lilla fåret har sparat päls länge och behövde klippas. Drew är en riktig lortgris, finns det en bösig smutsig hög med hö och spån så nog ska hon gräva sig ner sig halvt om halvt. Konstigt att hon aldrig kommer på det när det är nybytt!! Bente har mer vit päls men är inte hälften så skiten och kunde utan problem flytta direkt men Drew, hon såg för sorglig ut. CitronKajsa var också ett sorgligt kapitel och Silvia, men av andra skäl. Skruttan har torr hud, även om jag tycker den blivit bättre sedan hon fick sitt chip. Även henne är det läge att bada då och då. Hon har lite skorv och ser lite ”dammig” ut, svårt att förklara men min intution säger mig att bad inte kommer att försämra läget.

Skruttan? nä hon bor inte här längre, jag är Madame Fluff 😀 Skruttan är väldigt vacker numera, men ett bad sitter inte fel.

Sen finns det en ny liten gris härhemma, lilla Madonna som fått ett hem tills hennes kompis Helga gick bort. Jag lovade att hon skulle få flytta till mig sedan eftersom jag tycker hon är underbart vacker och har suttit alldeles tillräckligt i omplacering. Helga levde inte så länge och har jag lovat så har jag. Vacker som jag vet inte vad, men den opraktiska långa sheltiepälsen.

Helig Madonna. Hårig Madonna. Vacker Madonna.

Ska man bli sommargäst så ingår frissabesök. Om detta tyckte Madonna inte ett enda dugg.

Jag är inte hårlös, jag sitter bara inte fast i det….

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

4 Inlägg för Helig och hårig

  1. Camilla skriver:

    Är jag helt ute och cyklar eller är inte Madonna en liten gris som bodde i Tyresö tidigare och hette då Brownie?

  2. Therese skriver:

    Så tacksam över att du var villig att lösa det på det här sättet Irene! Jag tror att hon kommer få det toppen med dina nya kompisar, en stor gräsmatta och en ny sommarskrud!

  3. Gunilla Jansson skriver:

    Hahaha, vad sne hon ser ut (Madonna) 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *