Välkommen till min verklighet

Min dotter har gjort ett riktigt fint morsdagspaket 🙂
Vad det är i? en dvd-spelare, mest för att vi behövde en. Blomman var en förgätmigej som jag köpte själv för ett par veckor sedan, och inte fått i jorden ännu. Det är inte så noga – men att få kaffe, ungar, hundar, katter och ibland ett marsvin på sängen är ljuvligt.

De finns många åsikter om mig, det vet och har jag lärt mig att leva med. En av dem som jag upplever lite jobbig är att jag är galen. Då tröstar jag mig med Maries ord häromdagen:

-Det är en tunn linje från snille till dille, men du är på rätt sida.

Eftersom jag tycker att Marie är en sällsynt klok person så lutar jag mig mot och litar på hennes ord.

Det känns inte så galet en sådan här dag…när jag vaknar upp till skönsång (nåja) och uppvakting. Går upp och öppnar för älsklingarna och efter en kort stund ser denna idyll:

Klockan var kvart över sju i morse när jag knäppte bilden.

Jag har det sällsynt bra även om jag igår var av precis motsatt uppfattning när jag – i min spariver – beställt billiga SJ-biljetter från Stockholm och lyckats få det mest tragiska i resväg denna femtio mil långa sträcka.

Först tåg från Stockholm till Hallsberg. Äldre typ av tåg men det funkar. Lite sjuttiotalstrist men helt ok. Byte, med väntetid. Försening och annat spår.

Mordernt tåg, två våningar, rätt glassigt men mycket stökigt folk. Lugnt för mig men inte jättekul. Ingen resturangvagn men i stället en trång kupe som vi delade med tre andra personers bagage, tre överförfriskade bullriga män, söliga ölburkar,  överintresserad hund, av våra marsvin.

Vår underbara paradisapel blommar!!

Vad det främmande bagaget tvunget skulle in i just detta trånga bås att göra när de själva satt i den stora luftiga halvtomma stora tvåvåningsvagnen lyckades jag aldrig förstå. Jag krånglade mig ur skruvstädet, vattnet på toa var slut. Tåg från 70-talet och där fanns både vatten och plats att vända sig. Ibland är moderna saker bara sämre. Faktiskt.

Annars var dagen en succe, Vegoforum var inspirerande till max och vi for hem mätta på veganska läcker och klokheter. Jag måste säga att hela min matkvalite höjts sedan jag tog steget. Det var trögt och jag behövde tid på mig för att mogna i beslutet, vilket jag tror att alla behöver. Men som min kloka dotter sa igår;

Man måste förklara för alla att varje måltid räknas, varenda en. Man måste inte vara vegan 24/7, det räcker att man gör så gott man kan.

Om du gör det för klimatet, din egen hälsa eller djurens välfärd spelar ingen större roll, bara gör det 🙂 så ofta och mycket du kan.

Det är heller inte så svårt som man tror i början; efter ett tag är de flesta sakerna ganska enkla.

Det kan hända att jag är galen, men isåfall är det en skön galenskap.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Välkommen till min verklighet

  1. Lena och Tussarna skriver:

    Vi pratade just om att äta kött, Susanna och jag på hemvägen från Mazaren i dag. Vi har båda tillsammans men våra män minskat på köttätandet. Jag äter aldrig kött längre. Mest av egoistiska skäl då jag inte tål kött. Mannen av miljöskäl. Fisk står numera på vår matsedel för det mesta. Allt prat om miljön har påverkat både min och Susannas man.
    Så som du säger Irene, varför man gör det spelar ingen roll. Bara man gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *