Studenten

 

Bara två dagar gammal, min prins!

Min pojke är nitton år och tar studenten på tisdag. Det är stort, och allt gick så snabbt. Min lille, som alldeles nyss var en glad bebis, ostyrig tvååring, obstinat femåring, lillgammal åttaåring, förnöjd tolvåring och trött femtonåring är nu en fin ung man. Längre än mig.

Han var två när jag for till England i en vecka med jobbet. Det var första gången jag lämnat honom över natten och det tog lång tid innan han förlät mig. Flera dagar.

Han har överraskat mig mer än en gång. Hur kan de veta så mycket…jag tänkte väl att jag hade saker att lära honom men mest tycker jag det är tvärtom.

Lillgammal.
Han berättade ofta historier, långa och invecklade.
Ibland kunde det bli ett teaterstycke.
Fine killen.

Idag var vi och handlade kläder, tror det mest är för att vara snäll han låter mig följa med. En ljusblå skjorta, färgen tar upp hans underbara blå ögon. Mörkare byxor och en flätad livrem.

The only way is up, baby.
Sue Ellen – underbara.

Han behövde inte mig, inte egentligen men vi hann prata om hans studentfest på vägen. Han funderade över gästlistan, dag, tid och vad vi ska bjuda på.

Det känns fint att de klarar sig så bra och samtidigt så bitterljuvt.  Barndom som kändes som den skulle vara för evigt, tog slut på ett ögonblick.

Det har varit ännu en utedag, vi är riktigt bortskämda nu. Sen fick jag ett otroligt glädjande besked från Stockholm, en liten Muffin har varit hos veterinären och allt hade gått fint. Vem Muffin är?

Det ser du här

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *