Tofflan & Amy

För en dryg vecka sedan kom Tofflan in. Hon är sex år gammal. När jag tittade närmare på henne efter ett par dagar, var hennes bröstvårtor svullna och när jag tryckte lite kom något vitt ur.  Jag slutade trycka direkt. Eftersom det var så skrovligt oljade jag in med svampolja, men lät det sedan vara i väntan på besök hos Exo.

– En får lida…

Vid nåt annat tillfälle, ett annat litet marsvin, var det en tumör och det djuret var vi tvungna att snabbt låta somna in. Så mitt hopp var inte på topp när vi for till Exo. Ibland är så fantastiskt skönt att ha fel. Bosse klämde och tryckte, Tofflan sa inte flaska och sedan meddelade doktor Bosse att detta bara var en mycket lokal infektion, längst ut i spenarna.

– Hade det varit ett större djur, en ko eller så hade vi tryckt in lite lokal antibiotika men denna lilla spenen är alldeles för liten så vi får dränera och göra rent, eventuellt ta tunt med bakteriedödande ett par gånger om dagen.

Så fantastiskt lättad jag blev! Lilla Tofflan tycker behandlingen är sådär men ingen större fara. Redan ikväll fanns inget att trycka ut men vi fortsätter några dagar.

Blod, när Bosse trycker. Inte på handduk strax innan hemma.

Tyvärr är det sämre med min lilla fina Amy, hon har urinvägsproblem, fick bactrim, röntgen visade ingen sten men nu mår hon skit och jag har precis börjat stödmata. Hon har gått ner 33 gram sedan i går morse. Hon äter fortfarande själv men inte värst glatt, det är en energilöshet hos henne. Hon luktar inte lika illa som igår men…det känns inte bra.

Vi får se.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Tofflan & Amy

  1. Lena Rössel skriver:

    Åh så tungt det känns när de små inte mår bra. Och inget man gör får dem att må bättre.
    Man ska inte ta ut sin sorg i förtid sägs det. Som om man kunde låta bli.
    Gläds varje morgon när jag vaknar och ser dem glatt tugga sitt morgongräs.
    Sörjer varje dag över vår lilla Sockerpojke som äter sina tunga mediciner, alltid har feber men som också har en otrolig livsvilja.
    Tussar och Smulor, matte och husse älskar er <3
    Hoppas allt ordnar sig till det bästa med dina små tjejer Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *