Lånar ut en Selgris

Idag for Selgrisen på semester.  Fem kilometer norrut, till Nödinge for han och underbara Bente.

Innan han åkte tog han ett bad och tvättade av sig bohusleran 🙂

I Selgrisens flock bor numera en kille som kallas Hero, tror han hette Sixten när han kom till omplaceringen. Orsaken till rockaden är en liten tjej som heter Troja.

Troja har levt med Fifiluring i två år, men när Fifiluring är cool och nyfiken är Troja försiktig och rädd. För att få en lite mer avslappnad Troja lät vi Hero flytta in. Troja tyckte inte alls att det kändes tryggt, tvärtom; Hero skulle väck. Så hon gjorde på ett handgripligt sätt klart för honom att Fifiluring och hon hade det alldeles utmärkt utan hans sällskap. Så det skulle underlätta för alla om han tog och… drog dit pepparn växer. Eller något liknande.

Det var inte fel på Tom-Toms ämnesomsättning. Out of ideas.

För att detta beteende skulle brytas så avprogrammerar vi Troja genom att låta henne leva en tid i min flock. Flock är trygghet för ett flockdjur Sedan ska dessa tre lära känna varann i en flock vilket ofta jämnar ut kantigheterna en del. Detta var den del i processen som vi startade idag och i den ekvationen passar inte Selgrisen in. För jag är av den uppfattningen att det är alldeles för svårt för hanarna att lägga band på sin revirdrift tillsammans med en flock honor. Två grabbar kan leva fint tillsammans men man ska alltid låta yttre stimuli i form av andra marsvin, vilket kön det än må vara, vara på avstånd. Detsamma gäller saker, se till att ha doftfria grejer vad marsvin anbelangar  i samband  med att du hanterar ett pojkpar. Sen finns det så olika par. En del är jättelugna och en del stissiga.

Men grundregeln: ha alltid ett pojkpar IFRÅN andra marsvin.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *