I have a Dream

Det var 50 år sedan, bara några månader innan jag såg dagens ljus första gången som Martin Luther King höll sitt berömda tal.

Många kloka ord och ett retoriskt mästerverk.

Jag drömmer inte om samma saker men drömmer det gör jag. Att människan ska ta steget in i framtiden och sluta utnyttja djur. Se att djuren har sin plats i vår värld och att det inte är på vår tallrik. Eller i en cirkusmanege eller på ett delfinarie. För att de finns för sin egen skull, precis som du och jag.

Gissa vilka som finns under filten?

Jag lovade ju att berätta om mitt besök hos familjen som drabbades av en uppfödare. Jag ville dit, det var något med sättet de talade om de övriga djuren de hade. Min känsla stämde bättre än jag kunde tro, och detta hör ihop.

Sixten. Upphittad i en studentkorridor i Linköpingsbostäder i juni.

Elisabeth, mamma som var den som skrev och pratade om de små marsvinspojkarna så som jag brukar tänka på dem.

-De stackars små liven.

..och han är ju inte ensam längre…men den lille Sigge tuffar till sig för varje dag som går…så det var hög tid att ordna stabilt sällskap till honom. Här visar han att han tycker att Sixten kan gå och dra nåt gammalt över sig.

Jag har tänkt det, jag har känt det tusentals gånger.

Vi hittade rätt till slut, mannen i mitt liv körde bilen och med var såklart knäpphunden 🙂 Maxi. Vi hade Sigge och hans tillfälliga sällskap med oss. Sixten som ska lära Sigge allt han kan. Vad det nu är, vi vet faktiskt inte det, eftersom han hittades i studentkorridor för ett par månader sedan.

siggesixten

Men det verkade som han hade koll på det mer väsentliga, han visste att det var han som skulle bossa i lådan i alla fall.

Det har varit en lång dag, så resten av besöket måste få vänta. Det drar ut lite…men som sagt, det är värt det.

Jovisst är King som sagt även dessa insiktsfulla ord…och de är lika aktuella nu som när de sades. Martin Luther King föddes 1929 och blev skjuten 1968.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *