Helgen blir intensiv

Grejar med marzarförberedelser. Vill gärna balansera det vi säljer; det vara bra för marsvinen, roligt för människorna och en lagom blandning av det. Nytt denna gången är anteckningsböcker, väskor, pärmar, superabsorberande inlägg till korgar, säckar och monamössor.

130926-hugo

”Ring, ring om du bara slog en signal.” Hugo funderar på om det inte är dags att ringa Marsvinsombudsmannen.

Nytt är också att man kan köpa kornkross i lösvikt. Många vill ha andra foder i större förpackningar…men jag vill inte det. Marsvin ska inte ha massor av kraftfoder. De lite mindre förpackningarna ska signalera det.

Hugo = hurgosomhelst

Hugo = hurgosomhelst

Friska marsvin behöver oftast inte något kraftfoder alls. Jag skriver oftast eftersom det händer att det hö som finns är för kalorisnålt och då ska de självklart ha lite grann. De ska hålla sin vikt om de inte är under eller överviktiga.

Maxi

Maxi

Att kolla sina marsvins vikt är A och O.

Vidar. Nytt liv, nytt namn.

Vidar. Nytt liv, nytt namn.

Det går framåt för pojkarna härhemma. Idag fick de påhälsning av mina unga flickor; Claire, Zorba, Robin och Tanja. Tjejerna fick promenera emellan burarna där killarna sitter och det piggar tveklöst upp pojkarna. Det blir ett väldigt pratande på det annars ganska tystlåtna gänget. Men det tar sig, det gör det absolut.

130926-vidar2

Vidar – snart är han flockledare.

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Helgen blir intensiv

  1. Lena Rössel skriver:

    Grattis alla grabbar, snart börjar det RIKTIGA livet!

  2. Mli skriver:

    Hej, jag har en fråga. Jag skulle gärna vilja skaffa marsvin men mamma gillar inte riktigt idéen. Hon säger att dom luktar för mycket. Är det sant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *