Skänk inte bort dem!

Bläddrar bland annonser och konstaterar att det återigen finns en massa begagnade marsvin. Runt Göteborg och en bit utanför. Övriga Sverige vågar och orkar jag inte titta på. En del är ensamma, andra med ovårdad päls, somliga med hemska obekväma klor.

Bente har problem med sina urinvägar men inga stenar och inga bakterier. Nu står hon på smärtstillande varannan dag och det verkar hon inte tycka illa om :) Metacam är sött och gott. Bente är en darling.

Bente har problem med sina urinvägar men inga stenar och inga bakterier. Nu står hon på smärtstillande varannan dag och det verkar hon inte tycka illa om 🙂 Metacam är sött och gott. Bente är en darling.

En sak vet jag. Som marsvin är det ingen fördel att bli bortskänkt. Många protesterar säkert och säger, ja men det är väl bättre att de får ett hem? bättre än vaddå?

Det är inte bättre. Bryr du dig om ditt marsvin så skänker du inte bort det. Jag tänkte själv så i Eragons barndom men slutade med det efter bara några månader. Flera av de bortskänkta kom tillbaks – får du något gratis så kanske du tar emot det fast du inte tänkt igenom vilket ansvar och vilka kostnader det innebär att ha djur.

Flera trodde att det bara var att komma tillbaks med marsvinen när marsvinen blev sjuka eller barnen hade tröttnat. I mångt av mycket beror Eragons nuvarande system på de erfarenheterna jag gjorde då.

Väljer du att skänka bort dina marsvin så skänker du dem samtidigt en ytterst osäker framtid.

Julklappstips! finns på söndagens Marzar!

Julklappstips! finns på söndagens Marzar!

Idag provade jag och mannen Gröna Kassen första gången. Ekologisk vegansk mat för 45:- per portion. Dagens mat var jättegod; potatis och fänkålsgratäng med en fräsch bönsallad.

Mums

Mums

Det kom en annan paket idag också; med den kalender som iår kommer att säljas på Eragons och Marzaren.  Vill du ha en så rekommenderar jag dig att köpa snabbt, förra året tog de slut. Samma paket innehöll även necessär och en liten plånbok.

Gillar denna men texten därnera var otroligt löjlig. Men eftersom bilderna är roliga så säljer vi den.

Gillar denna men texten därnere var otroligt löjlig. Men eftersom bilderna är otroligt roliga så säljer vi den ändå. Ibland får man ta det onda med det goda 🙂

Det har varit mycket idag. Alla burarna i omplaceringen och alla härhemma är rena och dessutom fick jag klämt in ett veterinärbesök som var akut på grund av ett öga.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Skänk inte bort dem!

  1. Lena Rössel skriver:

    Skriver under varenda ord angående bortskänkta marsvin och ansvar.
    Det kostar att ha djur. Både tid och pengar. Vare sig det är små eller stora djur.
    Den kärlek man tillbaka får överväger allt.

    /Lena, Ärtplättspappan, Tussarna och Smulorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *