Trappar ner

Hallå, det är här svälten är som värst!!

Hallå, det är här svälten är som värst!!

Man ska gå hem när festen är som roligast brukar man säga.

Eragons ska inte lägga ner, men det ska trappa ner. Tyvärr och samtidigt helt ok. Visst har omplaceringen varit en trygg famn för många behövande marsvin men var sak har sin tid.

Dragan. Eftersom det inte finns flickor i omplacering just nu får några av mina tjejer vara sällskapsdamer. De tycker att standardarden på utfodringen är bättre...

Dragan. Eftersom det inte finns flickor i omplacering just nu får några av mina tjejer vara sällskapsdamer till de nyare kastraterna. Dragan bor med Allison. Hon tycker att standardarden på utfodringen är bättre än hemma…

I snart två år har jag bloggat på Agria och det blir några inlägg till men efter nyår blir det inte mer. Då ska jag ta en paus och när jag får lust kanske jag börjar skriva igen någon annanstans. Om det börjar klia i fingrarna vill säga. Eller så har jag sagt mitt…tror väl inte det men för stunden känner jag mig nöjd.

Omplaceringen ska också trappa ner. Under i alla fall de senaste fem åren har antalet omplacerade djur legat på två till trehundra om året. Det har varit kul, ledsamt, inspirerande, förfärligt, lärorikt, sorgligt och alla möjliga andra saker.

Olle, så mjuk och fin i personligheten. Bor med Madonna just nu, så vackra tillsammans.

Olle, så mjuk och fin i personligheten. Bor med Madonna just nu, så vackra tillsammans.

Jag har jobbat som egen företagare sedan 2004 och företaget finns kvar men min livskamrat driver nu det mesta av det. Jag har börjat jobba och känner att det fungerar väl…sådär. Det blir stress och det blir dåligt samvete. Sena matningar ibland. Jag vill mer och kan inte tänka mig att dra ner standarden utan tar ansvar för det jag lovat i första hand. Att inte lova mer är första steget.

Puzzel.

Puzzel.

Det är skälet till att omplaceringen inte tar fler marsvin för omplacering från och med 1/1-2014. Det känns lite sorgligt och samtidigt spännande. För jag inbillar mig att Eragons tio års omplacerande i källaren på Hisingen har gjort lite skillnad. Kanske finns det en promille av ökat medvetande bland människor i stort om hur marsvinens situation ser ut. I Göteborg och i Sverige. I zoohandeln och i uppfödningsvärlden. På utställningar och i de hem som aldrig skulle haft djur.

Detta medvetande hoppas jag sprider sig, sprider sig som fina ringar på vattnet.

131126-w

Såhär ser det ut efter 31/12-2013;

  • Öppet i omplaceringen de flesta lördagar mellan klockan 10-13. Du kan få hjälp med skötsel, ohyra, rådgivning, omplacering för de djur som är adopterade från Eragons, och självklart även adoption av dessa. Under dessa öppentider säljer vi hö, spån, en del foder och även en del av det tidigare Marzarsortimentet.
  • Inga fler planerade Marzarer men får vi ork lust och tid blir det troligen nån gång om året.
  • Försäljning av ett fåtal artiklar på postorder via www.eragons.se
  • Stödföreningen tuffar på som tidigare. Beroende på ork blir det stopp vid nån station ibland men ge inte upp, nya rapporter om vad vi gör och tänker kommer.
  • Facebookgruppen kommer att finnas kvar tills vidare och pensionat likaså.

131126-r

De största förändringarna är alltså att inga nya djur kommer in i omplacering, bara de som en gång adopterats, de som vi kallar Eragonsdjur oavsett ursprung och att Marzaren bara blir någon enstaka gång.

Så vill ni vara med om Marzar inom de närmaste så är det nu på söndag den 1/12-2013 klockan 11-15 och söndagen den 15/12-2013. På söndag kommer Dani att göra spegelfoto på drop in.

Eftersom betalning med den lilla dosan fungerade sådär gäller enbart KONTANT betalning framgent. Vet du med dig att du inte satt in pengar som du är skyldig Marzaren så sätt in dessa med det snaraste.

131126

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Trappar ner

  1. Jennie skriver:

    Jag är otroligt tacksam för det Eragons har gett mig de senaste åren; underbara livskamrater och en massa råd, inspiration och medvetenhet. Jag har träffat massa människor som brinner för marsvinens väl och som sitter inne på så mycket kunskap! Det är såklart att det känns lite ledsamt att Eragons inte längre kommer finnas i sin nuvarande form, men jag förstår ju att det är en stor organisation som tar mucket tid och kraft. Det ska bli spännande att se hur allt utvecklas. Tack för allt, vi ses på söndag!

    Många kramar Jennie, Neo och Dexter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *