Gör en delning

Så många har reagerat och jag vill säga till både er som hört av er och till dem som tänkt men inte hört av sig.

Eragons kommer att finnas kvar. Vi är många som funderar och allt eftersom bestämmer andra sätt att göra så mycket bra vi bara kan för marsvin, både hemlösa och de som har hem.

Stödföreningen kommer att vara kvar. Det kommer troligen att märkas ännu tydligare att detta är två olika verksamheter. Eragons kommer att finnas för alla de djur som en gång lämnats in för omplacering men inga ”nya” kommer att tas in. Så visst – på sikt kommer omplaceringen att försvinna. Men avvecklingen kommer att få ta tid, Eragons omplacering försvinner inte förrän alla djur som en gång blivit Eragonsdjur är borta.

Nu får underbare Ice Hero flytta hem och två underbara flickor får han med sig.

Nu får underbare Ice Hero flytta hem och två fina flickor får han med sig.

Jag tror att det kommer att märkas hur det ska bli…just nu har jag svårt att se det. Det ger sig. Vi har provat flera olika varianter men till syvende och sist måste det finnas en spindel i nätet i omplaceringen och allt det där spinnandet av nät tar tid. Jag tror det finner sin form så småningom men just nu försöker jag mest få styr på min tid. Utan att det ska kosta för de djur som Eragons en gång lovat ta hand om.

Jag har en längtan, en längtan att jag ska hinna skriva, påverka och skapa en plattform för förändring. Visst är det synd om alla de djur som far illa men om man orkar att jobba på längre sikt så kanske det blir färre som det blir synd om.

De allra finaste...

De allra finaste…

Och JA, jag önskar verkligen att alla jobbar där man står. En granne ska skaffa marsvin. Upplys! Våga vara så pass ”påflugen” att du berättar om marsvinens situation, för och nackdelar med att ha dem. När någon skaffar marsvin och snabbt tröttnar är det en dålig grej för alla. Bättre att någon som vet berättar de nackdelar som finns. Skicka efter en informationsbroshyr. Fyll bara i namn och adress på webbsidan.

Du behöver själv ett sällskap till sin ensamma lilla gullegris…då gör man sig besväret att leta rätt på en som redan finns i ”cirkulation” istället för att skapa efterfrågan i zooaffär.

Ovanligt fina :)

Ovanligt fina 🙂

Jag har själv önskat att vara en motpol till ansvarslösa marsvinsuppfödare och detsamma gäller nu. Detta är inte upp som en sol och ner som en pannkaka. Vi kommer fortsätta hjälpa till med skötsel, sälja hö, omplacera de som finns och informera om marsvin varje lördag. Omplacera de Eragonsdjur som blir aktuella.

Någon enstaka lördag kanske vi måste hålla stängt men troligen inte eftersom vi är flera som hjälps åt även om inte alla vill omplacera. För det är ett ansvar. När en omplacering går sur, när marsvinen uppenbart inte kommit till ett gott för-alltid-hem så är det jobbigt. Ofta har de ett brokigt förflutet och så har man skickat dem till ett kass nytt hem. Det känns – och man måste palla det.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Gör en delning

  1. Izabella wanzel skriver:

    Ni är eldsjälar som håller på med detta…

    Och just nu finns det ingen som är LYCKLIGARE ÄN JAG med mina och min dotters gottegrisar!!!

    Jag kan tyvärr inte i ord beskriva hur tacksam jag är för allt du, Irene och Maria gjort för mig.
    Många kramar till er från oss och de tre små gottegrisarna…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *