Vad som gör mig lycklig

Lycka är…

Det är lätt att tro att saker, prylar, ting gör en lycklig men när man tänker efter så är det oftast inte så. Jag känner mig otroligt bubbel lycklig ikväll. När jag funderar på varför så kommer jag fram till att det är nåt helt annat än materiellt som fyller mig med glädje.

Bente. Hon gör mig så lycklig.

Bente. Hon gör mig så lycklig.

Idag har vi haft Marzar och det är möten med människor gjorde mig glad under dagen. Möten, i ordets mera djupa betydelse. När man talar med en annan människa under lång tid och förtroendet är totalt.

Igår var jag med min dotter och vi lagade mat till fina människor under en stor del av dagen. Det var lycka. Både att hon valde att göra det med mig, själva samvaron och det lyckade resultatet.

Zorba. Underbar liten tjej som också gör mig lycklig.

Zorba. Underbar liten tjej som också gör mig fantastiskt lycklig.

Min man hade skickat in fel avläsning på vattenmätaren vilket resulterade i att vi fått en vattenräkning på 40 000 sek mer än normalt. Vi trodde att nåt rör sprungit läck och bara stod och pumpade ut vatten. Man kan säga att det var en riktig glädjedödare  i går kväll. Oro, såklart…hur katten ska vi greja en sån smäll?

När han kollade det idag och felet visade sig vara själva avläsningen så var det en otrolig lättnad. Sådär i efterhand kan man se det som att det är ett alternativt sätt att skaffa sig glädje, 🙂 att ställa till det riktigt och sedan när man reder upp det så blir man ju också glad. Visst är det så med vissa saker.

Amorina fick ett fint hem idag, Ozzys flock fick ytterligare förstärkning 🙂

Det är sådant som gör mig glad. Riktigt, riktigt glad.

Något annat som gjorde mig sådär småbubbligt glad var den alldeles för tidiga julklappen (börjar man i tid hinner man med många 😀 ) från goa fina Mirjam, en fin skylt med den insiktsfulla texten;

I can only please on person per day, today is not your day, tomorrow doesn’t look good either

häpp, häpp, så är det

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Vad som gör mig lycklig

 1. Nathalie skriver:

  Hej Irene!

  Måste börja med att säga att jag beundrar verkligen vad du gör för marsvinen, det finns inget bättre djur.

  Vet inte om du svarar på kommentarer men tänkte göra ett försök. Har två marsvinshonor sedan tidigare, men har nu även tagit om hand om en marsvinskille på ca ett år som en barnfamilj inte längre ville ha. Han har tidigare haft en kompis som dom av någon anledning gjorde sig av med. Jag märker på honom att han är väldigt sällskapssjuk och vill ge honom det bästa.

  Min fråga till dig är då om jag ska kastrera honom och sätta honom tillsammans med honorna? Eller köpa en liten kille till honom? Är lite orolig för att kastrera honom ifall det inte skulle gå bra, samtidigt som jag är rädd för att en kompis inte skulle fungera. Men jag vill verkligen inte att han ska vara själv.. Vad anser du är det bästa?

  Skulle vara otroligt tacksam för ett svar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *