Sad and Scared

Lite svårt att se vad som händer här men jag ska förklara. Killarna får två bitar paprika. Snabbt slänger Tom-Tom ner den ena på golvet och tar den andra. Jerry vill också ha och dragkamp utbryter.

Lite svårt att se vad som händer här men jag ska förklara. Killarna får två bitar paprika. Snabbt slänger Tom-Tom ner den ena på golvet och tar den andra. Jerry vill också ha och dragkamp utbryter.

Blyg med massor av hopp och skutt i kroppen :)

Blyg med massor av hopp och skutt i kroppen 🙂

Omplaceringen har flera pensionatgäster över helgerna. Jag har sagt det förut; det är riktigt roligt att se dessa välmående och högt älskade djur. Vi har ett pojkpar som fått halva Marzargolvet eftersom de är i slyngelåldern. De ska ha stor yta och helst inte bli medvetna om att det finns andra marsvin. Dessa två underbara killar, hoppar och studsar när man kommer med hö och grönsaker så det är helt ljuvligt att se dem. Livsglädje i kubik.

Söta pensionatgäster, glada, tycker betjäningen duger.

Söta pensionatgäster, glada, tycker betjäningen duger.

Det är märkligt hur ord är. Ett ord är ett ord,  så sätter du det tillsammans med ytterligare ett annat ord så blir det poesi. Märkligt och fascinerande.

Tittade precis på Homeland, och en kvinna med bara veckor kvar till hon ska föda sitt barn, säger det; hon är ”sad and scared”  och orden är så poetiska…svårt att förklara och trots den tunga innebörden i sad and scared är det vackert och så självklart.

För det är en bra sak att känna vad man känner, även när det är jobbiga känslor. Tillåta sig att titta på det svåra, för då kan man börja jobba med det och förändra.

Ledsen och rädd, ja det är tungsint. Kan vara vackert i alla fall. Precis så kände jag innan jag fick mitt första barn, jag var ledsen och rädd. Kanske är det därför jag tycker Sad and Scared är poesi; för sinnesstämningen var så självklar. För mig.

Konstverk. Så vackra att jag vill ha egna. Detta är beställd julklapp så jag har tagit bort namnet :)

Konstverk. Så vackra att jag vill ha egna. Detta är beställd julklapp så jag har tagit bort namnet 🙂

Jag och Maria omplacerade Olle igår. Efteråt var vi så glada, verkligen i fira-mode, champagnefeeling. Olle var inte det självklara valet; jag försökte prata in okastrerade Kanel eftersom det var en ung pojke på bara fyra veckor som skulle ha sällskap.

Men ganska snart förstod vi att Olles väna person var den som skulle flytta till Mölndal. Att det var just dit gjorde Maria, som bor där, extra glad. Hon kan hjälpa till med passning och annat om behovet uppstår. Ollefadder 🙂

Fler marsvinsvänner är roligt.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Sad and Scared

  1. Lena Rössel skriver:

    God Jul till alla er i väster önskas av
    Tusse, Sockerpojken, Vitnos, Sötnos,
    Äertplättspappan och Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *