Sommar och sommarbete för hästarna.

Sogno del chianti 4 år njuter av sommarvilan.

Vila kan se olika ut för olika individer beroende på ålder, utbildningsnivå och vad hästen trivs och mår bra av.

Mina hästar har gått ut på sommarbete och är ute dygnet runt i grupp med andra hästar. Dom har därigenom fått miljöombyte och en välförtjänt vila. Det är också så att jag blev mamma till en fantastisk liten kille den 29 maj och därför har det även passat min vardag bra att hästarna fått komma ut på bete, så att jag har kunnat fokusera på att lära känna min son.

Vila är ett tillfälle för återhämtning för hästen, både fysiskt men också mentalt. Sällan känns unghästarna så fina som efter en period av vila, ofta känns dom både starkare och mer motiverade till arbetet som ligger framför dem. Vilan har också gett dom möjlighet att ”smälta” alla nya moment och det dem lärt sig under arbetsperioden före.

Även hästens kropp mår bra av återhämtningen. Om hästen utsatts för ansträngningar är det viktigt att ge hästen tid att återhämta sig detta för att undvika överansträngningar på hästens senor, leder och ligament.

Njut av sommaren! 🙂 Varma hälsningar Camilla

Valacker från Ridskolan Strömsholm njuter av varandras sällskap, gräs och vila.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *