Igångsättning av ryttare?

Hej! Hur mår ni? Några veckor har hunnit passera sen sist. Vi har varit fullt upptagna med terminstarten på Strömsholm. Nu är alla elever och studenter på plats, och det är full rulle på anläggningen.

Det fick mig att tänka. Det har ju varit lite av terminstart för våra unghästar Stig och Sonya, som ni fick läsa om senast. De hade gått på sommarlov och sattes i gång successivt.

När en ny termin börjar på våra utbildningar så blir det alltid lite av en igångsättning av ryttarna också. Ny termin, nya möjligheter! Kan man tänka så fast man inte går en utbildning? Det tycker jag verkligen!

Man kanske kan göra en nulägesanalys och sätta mål framåt. Många små delmål på vägen. Hur är min grundsits? Vad behöver jag förbättra? Hur ska jag göra det? Många gånger är vi fokuserade på hästen, vad den behöver lära sig och vilket mål som ska nås. Kan vi vara lika noga med oss själva?

Jag har under terminstart fått jobba med våra årskurs tvåor på Ridsportgymnasiet. Med dem har vi gjort sitsträning på lina både i hopp- och dressyrsadel. Då har de fått göra en del övningar (tex. rida lätt i valstakt, blunda, sitta i blanssits) samt jobba med sin grundsits. När man sitstränar på lina kan man verkligen fokusera på dom små detaljerna som kan vara oerhört svåra att komma åt när man måste fokusera på hästen.

Hannah på hästen Carneau tränar på balans.
Stella och skolhästen Pannier.
Parallellt med sitsträningen hade vi en station med ryttarfys – för ryttare ska vara en idrottare!

Jag vill utmana flera att prova sitsträning på lina! Ta hjälp av kompisen och longera varandra. Behöver ni hjälp med övningar? Lämna en kommentar så hjälper jag er.

Lycka till!!

//Kati

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *