Här satt jag och tog en kaffe mitt på dagen!


Kände mig lite som Karlsson på taket 😉

Det är ingen som är i Tokyo i slutet av september? Jag skulle behöva lite hjälp där med fotografering 🙂

Nu ska jag äta lite, sen ska jag ut med hundarna i skogen. Men innan jag släpper dom lösa så tänkte jag spåra lite med Denver.

Jag måste förbättra Denver då det gäller noggrannhet i spåret. Jag tävlar ju i IPO med honom och då är en meter utanför spårkärnan i vissa lägen väldigt kostsamt.

Det jag gör då när jag tränar är att försöka få ner tempot i spåret. Försöka få Denver att använda mer huvud än muskler.
Då lägger jag klurigare spår med en massa vinklar, avhopp från spåret, supersmå föremål som apporter.
Jag försöker på alla sätt att lura Denver så han gör bort sig själv, så han lär sig att han måste dra ner på tempot.
Ett exempel på detta kan vara att lägga ett spår rätt fram, stanna i spåret för att sedan gå tillbaka i samma spår i kanske tio meter för att sedan vinkla höger eller vänster.

Är man flera som tränar tillsammans kan man krångla till det rejält. En rolig och klurig sak är att lägga ut ett spår rakt fram. När du gått ett tjugotal meter så kommer det en tre, fyra, personer till från alla håll och går efter mig i spåret.
Efter ytterligare några meter så lämnar dessa personer mitt spår igen.

När jag sen kommer med hunden där, då får han jobba för att hitta rätt spår när alla delar på sig. En form av Id-spår 😉

Vissa hundar löser detta direkt, medan andra får mycket bekymmer….. Att spåra är fantastiskt roligt tycker jag 😉

 

2 svar på ”Här satt jag och tog en kaffe mitt på dagen!”

  1. Du kommer vara i Japan! Enligt vissa, fotograferingens mekka. Du kommer nog inte ha några problem att hitta någon som kan hjälpa dig med fotografering! 🙂

  2. Jag är lite nyfiken på hur du jobbar med åldern på spåret. Själv har jag bara ägnat mig åt viltspår och har alltid jobba med gamla spår för att göra det svårare och därmed öka koncentrationskravet. Hur funkar det på personspår?

    Och så är det ju alltid jätteroligt att använda naturen för att skapa luringar, vinkla av direkt efter en stor stock/sten t ex. Eller använda någon lämplig stig som grenar sig för att ”luras” lite…

    Håller med om att se hund i spårarbete är jätteroligt!

Kommentarer inaktiverade.