Elakt? Nej! – Töntigt? Kanske! – Träning? Absolut!

Skärmavbild 2015-05-17 kl. 21.12.21

Denna bild, med tillhörande text kom för en liten stund ut på Lilla Nymos instagram.
Reaktionerna lät sig inte dröja.

Djurplågeri, förnedrande, hör inte hemma bland hundar med mera…… kanske man kan tycka. Men glöm inte bort att detta är en del av en bra träning.

Det man kan ha synpunkter på tycker jag personligen, kanske kan vara att man förmänskligar hundarna en del. Bara det att hunden har ett eget instagramkonto är ju ett förmänskligande.

Men i det här fallet tycker jag det är en alldeles lysande träning. Tänk bort modell på mössa, och se framför dig en huva med en webbkamera på eller något – Är det lika elakt?

Att lilla Nymo lär sig acceptera, dels att man sätter på henne mössan, dels att hon sitter stilla ett par sekunder, för att sedan få en godisbit i belöning, anser jag är en alldeles perfekt träning – Kommunikation, kravfas, lydnad, störningsträning…….

Detta är så klassiskt att gnälla på en bild som denna. Lägger jag ut en bild på vår lilla Chihuahua Amber, då hon har kläder på sig, kläder i Stålmannen – tema, eller i bling bling, då blir det ramaskri. Men om jag lägger ut en bild på min schäfer Ice, med mer illasittande kläder, men då millitärgröna, då är det bra för att det är kallt ute.

En hund mår inte sämre, skäms inte mer, utsätts inte för mer förnedring…. bara för att det är bling bling istället för millitärgrönt.

Att jag kan sätta på lilla Nymo en mössa, att hon har det förtroendet för mig, att jag sekunder efter kan belöna hennes koncentration att sitta stilla med en godis – Det tycker jag är en bra träning och en bra förberedelse för hennes framtid.

Vad tänker du?

10 svar på ”Elakt? Nej! – Töntigt? Kanske! – Träning? Absolut!”

  1. Detta är väl inte värre än att lära en hund acceptera tex en munkorg. Hunden lär sig att det är ok att bli ”påklädd” Kan ju vara bra. Tänk om man behöver en strut för att skydda ett sår mm. Folk är så okunniga men väldigt stora i munnen…

  2. Det är väl inte värre än att sätta på dem ett regntäcke. Det är ju inte så att en hund skäms eller tycker att det är pinsamt. Det är mänskliga känslor.

    Så tänker jag. 🙂

  3. Kan ju vara bra att ha tränat inför tratt som många tyvärr måste ha trots stooora valpögon;)

  4. Hahahahahahahaha 🙂
    Jag Får ingen reaktion på att det är synd om hunden, det tycker jag inte 🙂
    Men tror inte det är så viktigt att hon måste kunna ha mössa eller något på huvudet. 😉 🙂 haha 🙂
    Härligt!! alla är vi olika, och tur e ju de, ha en fin kväll 🙂

  5. Var ute på promenad med mina två taxar för hundra år sedan och mötte då en familj som var ute och gick med sin hund. Hunden var iklädd regnrock och stövlar. Snudd på att mina två satte sig på bakarna för att förundrade stirra på den mötande hunden. Synd jag inte hade en kamera med mig då.

  6. Så sött 🙂 Klart det är träning. Bra om hon är bekväm med sånt om hon ska bli en trygg vårdhund. Undrar om hon vid något tillfälle försökte äta upp mössan, på labradorers / valpars vis.. Troligen.

Kommentarer inaktiverade.