Vilken vecka

Sen jag kom hem har det verkligen varit full fart, vi har en ny hästskötare, Mikaela som vi nu introducerar i alla rutiner. I lördags var Penny på fölvisning och kammade hem hela 82,7% och kom tvåa. Hon var klar för Strömsholm nästa söndag men vi har valt att inte visa henne där av flera anledningar. Både för att jag startar tre hästar på GARKs tävlingar samma dag men också för att vi är säkra på att behålla henne och då spelar ju inte nästa bedömning så stor roll, vi har ju redan fått henne bedömd nu.

Att ha semester en vecka gör att man är lite ringrostig i reaktionerna när man börjar rida igen men också att man är lite bättre på att analysera. När man inte ridit hästarna på ett par dagar så känner man mer om de reagerar rätt eller märker kanske fler svagheter som man inte märkt innan, det är ju så lätt att bli ”hemmablind”.

Den här veckan efter hästarna vilat kan jag inte jobba dem fullt utan jag har försökt fokusera på lösgörande arbete och reaktionerna på mina hjälper. Eftersom jag är seg efter semestern har jag varit extra noga med att tänka på min hjälpgivning, att jag får reaktion och att jag hela tiden är konsekvent.

Det är så skönt att vara hemma igen och nu känns det som en liten nystart inför hösten med nya mål och planer.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *