Påståenden och tyckande…..

Det var en kille som ni känner väl på bloggen som sände mig denna länk (ovan) med orden – ”det är inte alltid så illa att vara hund”
Jag är gift och småbarnsförälder…………………… jag förstår inte vad du menar 🙂

En liten hotellrecension –

Ska ni resa i Värmland med hund, då rekommenderar jag detta hotell, verkligen.
Ett 4 stjärnigt hotell med god mat och mycket trevlig personal. Inte långt från Karlstad City.
Perfekta strövområden i direkt närhet till hotellet. Personalen gillar djur, att ha hund på hotellet är inget problem.
Ett riktigt bra hotell. Den enda negativa sak jag har är duschen. Svagt vattentryck och det är bland det värsta jag vet 🙂

 

Korta tyckanden/påståenden om hund från mig –

– Att lära en hund – nej – handlar inte om inlärning.
Om hunden gör något, jag säger – Nej! Då vill jag att hunden ska bryta på mitt – nej – . Jag vill inte nödvändigtvis att hunden aldrig ska göra det jag idag sa – nej – till. För mig är alltså ett – nej – en mildare form av ett ”nödstopp”.

– Om din tillrättavisning, om din belöning betyder lite för hunden så kan man lösa det på olika sätt. Men det verkliga problemet är att din hund bryr sig för lite om dig (ledarskap).

– En hund kan inte gå genom livet och vara felfri. Du själv är inte felfri, kräv då inte detta av en annan individ.

– Allt det hunden gör som du uppfattar som ett problem är inte ett problem. Det verkliga problemet är att du inte kan kommunicera med din hund.
Skyll då inte på hunden, var glad att din hund vill göra något ………

……. det var lite små tyckanden från mig.
Nu ska vi gå och äta frukost, sen åker vi till mina svärföräldrar och hälsar på.
Efter det åker vi tillbaka till Stockholm.
Jag längtar verkligen hem till min egen dusch 🙂

Glöm inte att du varje dag kan vinna en sak på www.fredriksteen.se – Fredrik Steen Julkalender.

 

4 svar på ”Påståenden och tyckande…..”

  1. Men, ”kille som vi känner väl på bloggen” … du behöver nog bara vifta lite mer på svansen så krylar det av tjejer som letar efter snälla killar skall du se 🙂 …

    Hur som helst tycker jag att det är väldigt intressant det där om att det som vi upplever som ”problem” är/kan i själva verket vara en resurs.

    När det gäller hund så började jag tänka på det efter att ha läst din artikel på fredriksteen.se och det är så klockrent och så konstigt att man – läs jag – inte har tänkt på det sättet tidigare.

    Jag menar, när det gäller människor så har jag länge vetat att det är så. Något som i vanliga fall kategoriseras som en positiv egenskap kan i själva verket vara en jätte dålig egenskap – allt beroende på situation/omständigheter. Och vice versa.

    Håller i övrigt med dig i ditt resonemang kring ”nej”, tillrättavisning/belöning/ledarskap och om att man inte skall ställa orimliga krav på sin hund eller annan individ.

  2. Hejsan fredrik!
    Har precis hittat igen din blogg och insett det
    Fina i att läsa ännu mera hund – varje dag! Bra grej!
    Självklart har också jag en fråga – om apportering!
    Har en ung flattik som mer än gärna apporterar allt, problemet är bara att hon är extremt bytesmedveten och inte vill dela med sig i onödan, har jobbat mycket med detta men undrar hur jag kan få henne att spontant komma tillbaka till mig i fotposition och bjuda upp den i ögonkontakt? Har bra inkallning och fotgående på henne, men önskar att hon VILL hålla samma kontakt med apporteringen. Tips?
    Mvh emilia

Kommentarer inaktiverade.