Försöker göra ”Valpis” nästan manisk.

http://www.youtube.com/watch?v=9QuInFGeV8Y

Här är mitt fredagsbidrag.
Hon är förbaskat sny….. bra menar jag!  😉

Jag har under några dagar arbetat på att göra Valpis totalt bolltokig på en boll.
På gränsen till manisk är min målsättning.
Den här bollen blir sedan belöning i stort sätt i allt jag kommer att lära Valpis.
Det kommer vara slutet/belöningen i spåret, den kommer att vara hennes belöning i lydnaden, men även i vissa faser i skyddsdressyren.

Alltid annars tycker jag att mani hos en hund är besvärlig, men i det här fallet så är det uteslutande bra tycker jag.
Bollen kommer att vara det hon arbetar för under utbildning och träning.

Men bollen är min, och jag ger henne bollen. Det är inte så att hon får ha bollen när som helst, den ska vara exklusiv 🙂

Ha en kanonfredag och kom med några bra ”fredagsbidrag” nu!  🙂

61 svar på ”Försöker göra ”Valpis” nästan manisk.”

  1. Åh det var länge sedan jag lyssnade på den första länken, den är faktiskt bra fortfarande 🙂

  1. Jag såg klippet en gång när Christopher satt bredvid mig, vilket jag snabbt insåg att inte borde ha gjort eftersom han satt bredvid och sa : ”du kan väl inte på fullt allvar tror att det första mötet gick till på det där viset. De filmade säkert i flera timmar för att kunna klippa det på det viset…” Bla, bla, bla… Vi skiter i honom, eller hur? 😉

   Jag blir fortfarande tårögd av klippet och tycker att det är hur gulligt som helst 🙂

  2. Gillade oxå den dokumentären när jag såg den. Klart häftig relation där… 🙂
   Tycker dock de kunde valt en annan låt till det klippet. 😉 😀

   Mvh,
   Johan

 1. Min hund är fullkomligt manisk på bollar men vi fick tipset att sluta leka med bollen med henne eftersom det sas skapa stress. Detta eftersom det var jättesvårt att få balans. Tog man fram den en stund för att kast/apport så blev det ett enormt gnällande vid dörren sen. Fanns inget stopp på hur länge hon kunde ”tjata” om att få springa efter bollen. Det blev fullkomligt maniskt. Vi vande därför (tyvärr) av henne under förra sommaren. Påföljden blev att jaktintresset istället växte oproportionerligt under samma period. Plötsligt kunde hon inte vara lös eftersom jag inte längre kunde vara säker på 100% inkallning.

  Nu har jag en hund som fortfarande älskar bollar, men inte gnäller om dem hela tiden men å andra sidan är viltintresset oåterkalleligen stort… I efterhand borde jag behållit bollen men tränat ännu mer konsekvent på att jag bestämmer över bollen.

   1. Ghost var förbannat bra film också !!!!

    Tråkigt att han lämnade oss, men som en sa: Now he´s a Ghost for real !!

  1. Denna man lämnade oss också för tidigt……. 🙁
   Troligen den största artisten vi kommer någonsin skåda !!
   Tror även att Johan här på bloggen håller med.
   Deras sista skiva, gjord med hans sångröst ifrån sjuksäng utan sina kollegor, dom fick materialet och slutförde skivan efter hans bortgång.
   Han sjöng in texten i olika skalor bara för att dom skulle ha mycket material för att skivan skulle bli verklighet.
   Här kommer den.
   Made in heaven !!
   http://www.youtube.com/watch?v=4PfSBtWFaJ0

 2. igår kom grannen förbi och undrade om jag ville köpa 2 biljetter till Bruce Springsteens konsert nästa vecka. Och jag ville verkligen gå men väljer att träffa några vänner och deras ”avkommor”. Man måste välja rätt här i livet 🙂

  Istället bestämde vi att grannarna kommer över på middag imorgon och då kan vi musiknörda med Bruce 🙂 Jag tjuvstartar …

  http://m.youtube.com/watch?v=lrpXArn3hII

   1. Du skulle paniken jag fick när jag insåg att det var nästa fredag. Först sa jag ”Klar som fan att jag vill ha de. Hämta biljetterna så åker jag iväg och hämtar pengarna… vänta … vad är det för datum? NEEEEJ… tyvärr jag är upptagen 🙁 ”

    Jag älskar Bruce Springsteens musik och jag tror att han är en person jag skulle gilla väldigt mycket om jag lärde känna honom, men jag känner inte honom. Jag känner däremot de här personerna jag skall träffa istället 🙂 och man måste fokusera på det viktiga här i livet 🙂

     1. Nej, konserten och mina kompisar skall jag träffa nästa fredag. Mina grannar jag skall jag träffa imorgon – vi skall inviga vår nya Potjie-gryta (sydafrikansk gryta man lagar under öppen eld – som att grilla en gryta typ).. Har du vägarna förbi är du välkommen att delta 🙂

     1. Jodå, den har jag sett…men det var länge sen nu. Kanske dags att köra en repris på den oxå… 🙂

      Vilken film är detta då? 🙂

      Mvh,
      Johan

 3. Mitt fredagsbidrag till er här på Fredriks blogg är ingen musik/låt… utan ett stort TACK! till er alla 🙂

  Jag lovade att återkomma och berätta hur det gått med min hund Kajsa och hennes besvärliga låsningar ute på promenaderna, Kajsa har alltid haft väldigt lätt för att låsa sig och stå och stirra på alla hundar, katter, joggare, barnvagnar ja allt hon ser, även om hon ställer sig och luktar i snön eller på en grästuva så kan hon stå och lukta läääänge, man hinner bli tokig innan hon luktat klart.

  Så jag frågade er om råd här på bloggen vad man ska göra med en hund som har lätt för att låsa sig och bara står och stirrar eller luktar på allt, jag fick massa bra tips och jag valde att testa detta…

  … Jag gjorde så att jag lämnade ALLT hemma när jag gick ut med Kajsa, hade inte med mig varken hundgodis i fickorna, inte någon leksak, ingen klicker utan det var bara jag och Kajsa.

  Jag har även tänkt på att jag varit för tjatig med Kajsa, lockat på hon lite då å då, och jag fick veta här på bloggen att man kan lätt bli tjatig för hunden och den slutar bry sig när man ropar tillslut, så jag har tänkt på varit tyst på promenaderna och inte matat Kajsa med massa godis.

  Det har blivit framsteg! det ger resultat på promenaderna numera, om jag är tyst hela tiden och endast lockar på Kajsa när hon låst sig eller går för nära vägen där bilarna kör (jag har hon kopplad), så säger jag bara hennes namn och markerar med ett pyttelitet ryck i kopplet, när hon kommer fram till mig nu så klickar jag med klickern och ger hon godis eller beröm genom en klapp och stryk i pälsen.

  Jag har märkt att ju mer sällan man pratar med hunden och lockar på hunden, ju mer uppmärksam blir hunden när du väl ropar, jag har faktiskt varit för tjatig och jobbig med Kajsa tidigare, jag har hela tiden pratat med hon, lockat på hon och matat hon med godis på promenaderna, men nu är det slut med det, endast locka när jag vill att Kajsa ska komma till mig.

  Det bästa Kajsa lyckats med var när en katt kom över vägen och sen satt sig katten bara ett par meter framför jag och Kajsa, hon spände sig och stirrade på katten men jag ryckte lite lätt i kopplet och lockade på Kajsa glatt… och helt otroligt så vänder hon sig om och går iväg med mig istället för att fortsätta stirra på katten som satt kvar! 🙂

  Självklart så låser sig Kajsa fortfarande om hon ser andra hundar och katter, men hon har blivit bättre på att komma när jag lockar på hon, hon har börjat släppa sina låsningar lättare och följa med mig istället.

  Så tusen TACK för era tips å råd det har verkligen hjälp mig och Kajsa på promenaderna! 🙂

  Trevlig helg på er alla hundmänniskor! 🙂

  1. Jag har inte gett dig några tips, men det är alltid kul att läsa att bloggkompisarna gör framsteg med sin träning.

   Verkligen kul läsning <3

  2. Va kul det är att läsa att det går framåt för dig Jens!! 🙂 Jag visste åxå att du skulle få ordning på det jobbiga med Kajsa.
   Jag har märkt samma på vår stora här att han är mkt mer uppmärksam nu när man inte pratar o pratar med honom. Även valpen går det framåt med, små små steg lite i taget. 🙂

   Keep up the good work 😉

   Trevlig helg alla
   Från mig o mina 2 små 😀

  3. Letade efter detta som en tok, och här fanns det ju. Vad roligt att det går så bra.
   Mycket bra jobbat av dig.

 4. Jo Agnes du har visst gett mig tips, massor med tips, kanske inte just om Kajsas låsningar men jag läser allt ni skriver och tar åt mig all kunskap om hundar, och eftersom du skrivit mycket bra saker som jag lärt mig av så har du hjälpt mig och kommit med bra tips! 😉

  Tänkte bara fråga/berätta om någon skulle vilja lägga till mig på sin facebook-sida så får ni gärna göra det, det går ju skriva om hundar och titta på bilder på hundarna 🙂

  Bara ett förslag, jag skulle tycka det var kul i alla fall 🙂

  Man hittar mig genom att leta på mitt namn Jens Dahl, då ska man hitta en Jens Dahl med en bild på mig när jag står på ett par längdskidor och har ett par blå jeans på mig 😀

  Jag åker inte skidor utan jag har bara tagit bilden för att det var skoj 😀

 5. Hur får man en hund boll tokig? Min är ointresserad av bollar så hade
  varit roligt att få tips hur man går tillväga 🙂

  1. Ta en eller flera kompisar och bolla över hunden, de flesta hundar brukar bli triggade av att inte få vara med. När intresset ser ut att vara riktigt högt så kastar man bollen.
   Sen gör man om samma procedur, flera ggr och vid fler tillfällen.

   Så höjde jag föremålsintresset på schäfertiken jag hade.

 6. Oj så glad jag blir, det är några som skickat vänförfrågan åt mig på Facebook, det blev ju en hit!… det är bara att höra av sig på Facebook om man känner för att göra det.

  Man hittar alltså mig om man skriver Jens Dahl, bild på mig när jag står på ett par längdskidor 😀

  Skynda dig att leta upp mig nu Fredrik, jag har inte hittat dig/din sida 😀 😀 😀

Kommentarer inaktiverade.