Resultat från NM

Nordiska Mästerskapen 2019 avgjordes i Stockholm 14-15 december på Stockholms Hundmässa!

På lördagen var det lagtävlingar samt kval till de individuella finalerna. Lagtävlingen går till så att alla deltagande länder som har minst 3 ekipage slår ihop sina 3 bästa resultat, det land med högst poäng blir Nordiska Mästare i Lag.

Domare på lördagen var Debra Benard från Frankrike, Hanna Maines från Finland och Johanna Lehman från Sverige.

Efter strålande prestationer från Sverige, Danmark, Finland och Norge stod det klart att Danmark blev Nordiska Mästare i lag HtM och Sverige blev Nordiska Mästare i lag Freestyle. Sverige kammade hem en silvermedalj i HtM lag.

Till de individuella finalerna kvalar 50% av startfältet vilket betydde 7 ekipage i HtM samt 8 i Freestyle. I HtM kvalade Anna och Flynn, Nina och Lykka samt Moa och Astra sig vidare mot söndagens finaler. Även i Freestyle fick vi se svenska ekipage i finalen, nämligen Jonna och Zoya, Nina och Moster, Elisabet och Kummin samt Marie och Aston.

På söndagen var det dags för de individuella finalerna som dömdes av Debra Benard från Frankrike, Hanna Maines från Finland och Frida Binette från Sverige. De hade ett tufft jobb att döma alla fina prestationer men resultatet för vårt svenska landslag blev:

HtM:
3:a Anna Larsson och Flynn
6:a Nina Steinbach och Lykka
7:a Moa Waern och Astra
10:a Ewa Andersson och Okk

Freestyle:
Nordiska Mästare Jonna Smedberg och Zoya!
2:a Nina Roegner och Moster
4:a Elisabet Browaldh och Kummin
6:a Marie Danielsson och Aston

GRATTIS !!!!

För fler resultat och bilder … kika in på https://www.skk.se/sv/stockholmhundmassa/Resultat-och-bilder/stockholm-hundmassa-2019/NM-i-freestyle–htm/

Vid tangenterna / My J