Ägaren till Rottisen uttalar sig

http://hd.se/hoganas/2012/01/31/min-hund-blev-anfallen/

Om detta stämmer så tycker jag verkligen att polis bör beakta –

Anledning till olycka.

Varför detta skedde.

Ett negativt beslut mot denna hund och ägare anser jag är vidrigt!
I så fall kan man sända en liten hund på en stor hund och på så sätt se till så att ens värsta fiendes hund får en kännbar påföljd.

Ska bli spännande att följa utveckling och se vad man kommer fram till. Både vad som hände och vad som nu händer…..

 

36 svar på ”Ägaren till Rottisen uttalar sig”

 1. Stackars ägare, det är så jxxxvla typsikt att det skulle vara en rottis. Hoppas verkligen dom inte gör något dumt, utan att det gjorts en grundlig utredning. Man måste väl ändå få försvara sig, oavsett storlek.

  1. Jag hoppas ansvariga utredare har koll på raserna. Då jag mött dessa raser så brukar nästan aldrig rottisen göra utfall. Men jr alltid. Som det även står i anmälaren anmälan är att rottisen aldrig blivit anmäld tidigare, troligen för det aldrig funnits problem men inget om JR ägarens hundar. Tycker det är uppenbart att det inte är rottisägaren som inte har problem utan att det var JR ägaren som var dåligt ägare

   1. Det kan ju bara inte vara så att man ska bli fälld bara för att man har en större hund av en viss ras.
    Alla hundägare till vilken ras det månde vara måste ta ansvar för sin hund även om dom är små.

    1. Mina små är mycket väluppfostrade men inte hjälpte det när det kom en stor hund o bara flög på bakifrån och slängde runt min lilla som en trasa.
     Jag polisanmälde men de hade inte tid att göra nån grundlig utredning…..
     Besviken Yorkägare

    2. Nej det handlar sällan om rasen men en storhund mot liten orsakar mer skada t.o.m dödlig utgång.
     Sen spelar det ingen roll om det är två – tre st små som attackerat. Den som gör mest skada döms.

     Sen att en storhund inte ser liten som liten utan som ett hot är tydligen inte inräknat. Tyvärr lever småhundsägare på det och anser att dem inte behöver ha pli på sina små hundar för det är ju den stora hundägaren som får betala, fast den är den snälla och bara försvarade sig mot ett gäng små hundar, men där tas ingen hänsyn.

     Samma om du med stor hund möter någon med småhundar som gör utfall, ägaren inte håller in och stora hunden blir irreterad och skäller tillbaka så är det alltid vi med stora hundar som ska hålla ordning på hundarna.
     Nu finns det undantag, det finns bra små hundsägare också! Å Dåliga storhundsägare.

 2. Hoppas verkligen att rottis ägaren inte måste avliva sin hund. Det hade varit fruktansvärt och helt fel i denna saken oavsett. Småhunds ägarna måste lära sig ta ansvar för sina hundar dom också. Dom är inte bara små och gulliga alltid fast dom är små i storlek.

 3. Mycket intressant. Ska bli intressant att följa utvecklingen på detta. Jag har själv en Terrier och jag skulle ha full förståelse om han blev biten av en Rottis i ett sånt läge.
  DÄRFÖR har jag inte honom lös ibland andra okända hundar…
  Det är så J-a orättvist att Rottisen ska pekas ut som den skyldiga.

 4. Det här var tråkigt för alla inblandade och oavsett version av storyn så hoppas jag rottweilern kommer undan utan kännbara påföljder. Denna hundhysteri som dyker upp varje gång något olyckligt händer måste få ett slut (kommer dock inte hända, lysande material för media).

  Hade dock varit intressant om det hade varit en mindre ras som bitit ihjäl denna terrier. Många raser, vanligtvis medelstora-stora hundar har ofta en hel del fördomar mot sig som ligger de till last. Det är lätt att säga ”ge rottweilern munkorgstvång”, men det skulle kännas lite udda om en chihuahua belades med samma tvång.

  Och för att sluta cirkeln av olyckliga beslut och omständigheter så går ägarna fria som vanligt. Det är inte lätt att vara hund i dagens samhälle, man får ju uppenbarligen inte bete sig som en hund och är olyckan framme så är det kört…

  1. Du har så rätt i det du skriver. Det är som när en schäfer, rottis el. biter ett barn. Då är det STOOOOOORA rubriker i tidningen, men om en liten hund gör det samma då är det kanske i ”bästa fall” en liten notis inne i tidningen. Och visst kan det bli mycket större skada när en stor hund biter ett barn, men………….

  2. Men i ärlighetens namn så kan ju en liten hund inte orsaka lika stor skada. Tycker det blir mycket generaliserande här att små hundar är ouppfostrade. Finns väluppfostrade JR likväl som det finns ouppfostrade Rottisar.

   1. Tyvärr blir det ofta stor hund VS liten hund i dessa diskusioner och för storhundsägaren är den lilla ouppfostrad, och för den lilla hundägaren tvärtom.
    Ouppfostrad har inget med storlek att göra, i mina faggor är det rätt jämnt fördelat och som sagt var beroende på vilken storlek jag går med får jag helt klart annat bemötande av stor eller liten hund.
    Träffar personligen oftare obehagliga storhundar, just för att dom är stora och när dom gör utfall ser det inte alltid ut som att ägarna ska klara av dem.
    Småhundar ger inte samma obehag och med mina små är det sällan andra småhundar reagerar nämnvärt.
    Känner inget hot kanske?

    1. Självklart har uppfostran inte med storlek att göra… MEN…
     Ta exempelvis dra i kopplet, hur många ägare till stora hundar orkar med att släpas efter sin hund hela tiden? Man gör något åt saken istället. Om en liten hund drar i kopplet så är det inte så farligt, och Tyvärr, så accepterar småhundsägare detta.
     På kurser jag haft har jag tyvärr sett detta fenomen hos småhundsägare, att Ja, ja… det löser sig nog.

     När min schäfer var valp, hade jag OFTA problem med småhundar som kom framrusande och trängde henne, vilket aldrig hände med stora hundar.
     Och tyvärr, så nonchalerade de flesta av dessa små hundars ägare när jag bad dem ta hand om sin hund. Men de är ju nästan jämnstora, de kan väl få leka lite – var ett vanligt svar.
     Tills jag röt ifrån och sa att det här är en blivande tjänstehund och hon TRÄNAR, få undan din hund!!

     Faktum är att under lång tid hade min tik problem med just små hundar och vi har fått träna mycket för att bli av med det problemet.

     1. Tycker fortfarande att det är generaliserande att säga att småhundsägare accepterar att hundar drar i koppel och beter sig allmänt illa.
      Säga vad man vill men en stor hund oavsett ras som gör utfall eller attackerar människa eller hund är betydligt otäckare och får helt andra konsekvenser än om en liten hund gör detsamma.

     2. Sofia… Nja, jag ser en del rätt otäcka skador orsakade av småhundar i mitt jobb på akuten. I ansiktet till exempel.

      Sedan finns det massor av superduktiga småhundar, med fantastiskt uppfostran, och självklart stora hundar med fruktansvärt dålig uppfostran.
      Och om en stor och en liten hund biter/hugger på samma sätt, så ja, skadorna blir oftast värre av en stor hund på grund av dess kraft, men små hundar kommer lättare åt ögon m.m.

     3. Jag ser dagligen folk med stora hundar släpas efter dem, har själv fått ofrivillig påhälsning av en stor schäfer hane som tyckte vi bara måste hälsas på fast matte försökte tycka nått annat.
      ”han är snäll”…(hrmmm har man hört en å annan gång).
      Mina hundar har fått utstå mycket av större hundar och blivit attackerade med bitskador, omkullsprungna med hjärnskakning, skrämda, skällda på, regelrätta utfall.
      Vi har t om blivit hånade när större hundar gjort utfall ”blev dom rädda nu?”

      Så nej okunskap/nonchalans hänger under inga omständigheter ihop med hundens storlek.
      Det är mer storleken på idioten bakom hunden.
      Däremot får jag hålla med om att ryta gäller överlag vilken hund man har eftersom endel inte fattar vad dom har i kopplet.
      Trots alla incidenter och det händer än idag, är jag mäkta imponerad av att jag inte behöver ursäkta mina hundar.
      Dom fungerar som otroligt sunda individer och fortsätter med det jag dagligen begär… att ha tillit och förtroende för mig och inte bry sig i vad andra hundar gör

 5. De fruktansvärt de som hänt,men här står som alltid annars isådana här fall, ord mot ord så INGEN kommer gå segrande ur striden 😐

 6. Min Grand Danois hanne blev attackerad av en Jack Russel, han satte sig i strupen på min grandiskille. Följden blev att min grandis fick tag om russelns rygg, när han pep släppte min hund, följden blev att Jack russeln fick 2 jack i ryggen och veterinär. Som tur var tyckte den ägaren att självklart måste min hund få försvara sig… Och lade ingen last på min hund, trots rasen och storleken, Jack Russel är ju lika stor som min hunds huvud….Hade det varit tvärtom hade det nog låtit annorlunda… Förstås…

 7. Jättekonstigt om rottisägaren blir straffad, han tog ju det ansvar man kan förvänta sig av en hundägare. Han borde få skadestånd istället tycker jag. Är det alltid den hund som blir mest sårad i ett slagsmål som har gjort rätt?

  1. Även om man tar sitt ansvar som hundägare så finns det folk som vänder och vrider saker på fel sätt, tom ger falska vittnesmål till polisen. Är man då själv ensam så står man sig rätt flat.

   Har en aggressiv schäfer som granne, har frågat polisen där jag bor, vad händer om denna schäfer kommer loss och attackerar min rottweiler. Han kommer att försvara sig. Du går fri svarade polisen då du har din hund i koppel. Tyvärr tror jag inte på polisen när denna säger ngt sådant. Då jag har ”fel” hundras.

   Trots att jag verkligen älskar rasen rottweiler, deras temperament så blir denna hund den enda och sista rottweilern för mig. Pga svenska människors ”hat” mot rasen.

   Det får kanske bli en border terrier istället 😉

 8. Jag hoppas innerligt att Rottisens ägare anmäler den andre hunden. Även om den tyvärr inte lever längre, så för att statuera ett exempel.
  Jag har suttit och gått igenom de fall enligt tillsynslagen som Fredrik la ut här på bloggen för ett tag sedan, och inte en enda liten hund finns med på den listan. Om man inte räknar pitbull som liten. 😉
  Skulle vara intressant att få reda på om och i å fall, hur många anmälningar om gör på små hundar, och om det anmäls, varför fälls inga domar??

   1. Och ändå är flera av dessa stora hundar dömda till avlivning för – UTFALL… alltså inte för att ha bitit vare sig människa eller hund!

    Fick häromveckan sy en hel del i ansiktet på en person som blivit biten av just en JR. 🙁

 9. Förstår inte varför folk öht inte är lite mer rädda om sina hundar…. Och då kanske speciellt småhundsägare – det kan trots allt bli stora skador om storleksskillnaderna är stora. Och då blir många lidande….

 10. förstår inte hur man som ägare till de LÖSA hundarna ens tänker när man anmäler!? skulle min hund dra som lös, springa fram till en kopplad hund o bli biten så skulle JAG skämmas ihjäl, är ju min hund som är LÖS. är verkligen helt sjukt om rottisen får munkorgstvång pga detta, varför ska den hunden bli lidande för att andra inte kan ha koll på sina hundar?! en jack russel är ingen leksak, mycket tuff hund trots sin storlek… undrar om det låtit lika om de rusat på tex min springer spaniel ( som ju är såååå söt med sina lockiga öron) o hon hade bitit ifrån?!
  Förstår ju att russelägarna är ledsna, men som människa måste man väl ändå kunna se sitt eget ansvar i saken?! men är väl lite som folk tänker med sina barn, för sina egna gör ju aaaaldrig fel i något, är bara alla andra i samhället som inte är bra individer… suck. man undrar vart det sunda bondförnuftet finns?!

  1. Och inte minst är jrt en JAKThund, och enligt min mening ska en jakthund inte hållas som enbart sällskap bara för att den är liten och käck. Har sett flera jrt
   av knivskarp kaliber, samtliga hölls som sällskapshundar utan meningsfulla uppgifter.
   Tax är också en JAKThund som felaktigt är väldigt poppis till just sällskap.

 11. Vad är utfall ?? Min hund drar i kopplet och sniffar i luften när det kommer till hundmöten hon har ju nu efter mycket övning börjat med att sätta sig ned , men jag har ju en tystras som ej skäller på andra hundar utan skäller bara för att uppmärksamma inkräktare .
  Är hon lös springer hon dock inte fram till andra hundar men kikar på vad det är för ena : )

 12. Jag är såå trött på att folk absolut ska ha sina hundar lösa trots att de har noll lydnad på dom. Har själv en hund, modell större som jag skulle kunna ha lös jämt. Han jagar inte vilt, katter, joggare mm eller går fram till människor. Han går inte heller fram till andra hundar även om han gärna skulle vilja:) MEN då det ofta kommer lösa hundar springande fram så känner jag att jag måste ha min i koppel för att hinna avstyra ev. slagsmål. Lite orättvist kan jag känna.

Kommentarer inaktiverade.