Kan vi prata bajspåsar nu?

Jahopp då har jag rensat toalådor (se bild) 😀
Detta är ungefär hälften av de påsar som blir under en dag just nu. Många som följer oss och ser de roliga videos jag lägger ut på kattungarna säger “hur får du något gjort hemma?” och ja det stämmer, men inte för att jag gullar med kattungar utan för att jag rensar toalådor dagar i ända! hahaha

Bajspåsar ja.
Jag fick en uppenbarelse för några dagar sedan.
I säkert 5 år nu har jag kört med ÖoB´s bajspåsar som kostar 10kr för 25st när de är på extrapris (och det är då jag fyllt en rullkorg med dom varje gång) vanligt pris är nog 12-15kr

Nu senast hos Evidensia veterinär här i Örebro så såg jag att de hade bajspåsar med knythandtag och tänkte att jag skulle köpa och testa dom. (de är påsarna på bilden)
Vänta vänta vänta!! Jag missar en stor bit i historien här…

Jag har råkat packa ner mitt lager av bajspåsar i en flyttkartong och tagit med till huset – hittar vi kartongen där nu? Nej.

Så jag har alltså behövt nya rullar med påsar medan vi bor kvar i lägenheten, därav intresset för påsarna hos veterinären.
Tog hem dom, testade och gillade dom supermycket! Kvalitén är mycket bättre än de jag haft innan och jag tror de är bredare.
Nu till min uppenbarelse:
Dom är inte ens dyrare!!???!!!??!!!??!!???!!??!!!? WHAT!??

Jag satte mig med kvittot och räknade ut priset för dessa kraftigare påsar ifrån Evidensia och insåg att den totala slutsumman per påse är EXAKT SAMMA fast för bättre påsar.


Nu undrar jag – använder DU bajspåsar när du rensar kattlådorna? Eller hur gör du? Berätta i kommentarerna nedan så kan vi väl sammanställa vilken rutin som är vanligast! 😀

Detta inlägg är publicerat i Josephine tipsar, Okategoriserade, och taggat med , , , , , . Skapa ett bokmärke

8 Inlägg för Kan vi prata bajspåsar nu?

 1. Mimmi skriver:

  Vi tömmer ner i torrsoperna när dem ändå ska tas ut. Vill gärna inte bidra till mer plast i vårt sop omlopp så fyller de som redan finns. Körde som dig innan på öb påsar. Men de blev för mycket sopor av det.

 2. Sonja Pålsson skriver:

  Använder vanliga plastpåsar som jag köpt i Norge. Ca 15 kr för hundra st 3 liters påsar. Rensar en till två ggr per dag, har en katt.

 3. Helena skriver:

  Jag använder pee wee träpellets i kombination med pee wee kattlåda med dubbel botten. Fungerar perfekt och luktar inget trots att jag tömmer bottenlådan endast en gång i veckan men vi har bara en katt. Lådan står på gästtoan så jag skyfflar bara ner bajset i toan och spolar.

 4. Erika skriver:

  Använder ullareds bajspåsar, kostar typ 9 kr för 50 st med handtag. Rensar 2 gånger per dag morgon och kväll!

 5. Sofia skriver:

  När jag hade katter rensade jag minst 2ggr om dagen (hade 2 katter). Älskar XXLs bajspåsar. Har för mig att de kostar 10kr/st och har knythandtag ✌

 6. Benny skriver:

  Hade en sophink med en plastkasse. När påsen var full knöt jag till den och flyttade över den till en tom plasthink det varit färg i som förvarades utomhus tills det blivit 5-6 hinkar, då kördes de till sopstationen och slängdes (kassarna alltså) i obrännbart. Kattsand skall alltså inte slängas i hushållssoporna som alla förstås vet.

 7. Marie Ekstrand skriver:

  Köp påsar på Claes Ohlsson! Dom är biologiskt nedbrytbara och kan läggar på komposten! Sååååå bra!!

 8. Miia skriver:

  Använder Rustas eller Coops påsar med handtag, superbra och inga måndags ex ännu efter flera års användning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *