Tora Vårdag af Rosa i Ljugarn

Jasmine var tre och halvt år när ägarna tog kontakt med Rosslagstull för att avliva henne och systern. Camillas favoritveterinär Barbara tog kontakt och bad för dem. Camilla hämtade dem såklart och hon kallar Jasmine för sin ”lilla anarkist” eftersom hon inte är lika mycket flockdjur som de andra. När de andra äter ligger hon kvar och sover. För att hon vill, inte för att hon är lomhörd eller extra synd om. Nu har båda tjejerna ett för-alltid-hem. Här kollar Jasmine om inte frukosten inte är klar snart!!!

Ej ett barr jag drar till tjället,

Nej nu ska jag ta mig fan,

Lämna skogen och istället

Vända upp och ner på stan!”

Men han kom aldrig till staden,

Något spärrade hans stig.

En koloss där låg bland bladen,

Och vår myra hejdar sig,

Och vår myra hejdar sig.

Känner mig lite som den kaxiga myran idag.

Idag är dagen D, dags att lämna vinden och istället vända upp och ner på…Ljugarn. Gotland är ju som utlandet med speciella namn. Lillarve, Nyarve, Rodarve bara på gården.

Soso. Jag och Camilla pratade i telefon och jag surfade samtidigt, slog upp blocket och Sosos annons var lite oroväckande. Camilla frågade om jag ville hon skulle kolla upp det. Tydligen ville jag det. I all hast före förra årets Gotlandsresa, hämtade Camilla upp det lilla ensammarsvinet som alltid har en liten motor när hon rör sig. Soso köptes vid tre veckors ålder i Riga, efter några månader tänkte köparen släppa ut henne i en park. Då var det en svensk student som tog över henne, det var så hon hamnade i Sverige. Lyckligare marsvin finns inte – eller blondare 😀

Bygden heter Katthammarsvik, det finns platser på Gotland namnade  Hallfreda, Varplöse, Guldrupe, Pajse, Roma, Viklau, Slite, Tingstäde, Kräklingbo, Grötlingbo eller vår tidigare ”hemvist” som heter Furillen eller Furilden.

Detta är min nya bäääbis. Han heter Ullrik och bor på fårreservatet Tora Vårdag af Rosa som ligger i Ljugarn. För 500:- är jag fadder till Ullrik under ett år  och vill du läsa mer om vad det innebär så gå in på deras webbsida och läs. Kanske vill du också faddra för ett får?

Livskamraten hade tidigare ett ansvar att hålla ordning på en stugby där. I uppdraget låg, förutom tröstlösa telefonmöten mörka höst och vinterkvällar att på plats se till husen någon vecka sommartid, styra upp och utveckla nya projekt inom ramen för stugbyn. Detta ansvar var hemskt betungande, och som den snälla vän i nöden som jag är brukade jag följa med och njuta. Så att det också blev gjort 🙂

Flocke är ett gotlandsfår och hon har fortfarande ingen fadder.

Det var så Gotland blev mitt andra hem. Jag längtar dit så snart jag tänker ledighet. Gotland är mitt paradis.

Är du nyfiken på fårreservatet så läs mer på deras sida.

Har du facebook kan du även gå in och gilla Tora Vårdags sida. Jag njöt verkligen av vårt besök idag och både Camilla och Sanna var också djupt berörda.

 

 

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *