Diagnos: Fertilitet

Vad är Oves problem? Egentligen är det inte hans ”problem” fast det drabbar honom. Det är hans ’normalitet’.

På humör? not.

Han är en stark hane i sina bästa år. Han såldes ensam och har levt en stor del ensam i sitt ettåriga liv, och det beroende av en enda orsak: han är normal, det vill säga fertil.

Han kampar med andra hanar om ledarplatsen och han kan inte leva med honor utan att det blir fler marsvin. Lever han med en yngre hane fungerar det bra och precis som alla andra normala vuxna hanar.

Fungerar gör det oftast även när den yngre hanen mognar, så länge de får vara tillsammans i lugn och ro och inte har andra marsvin i sin omedelbara närhet, gott om mat och yta.

Esters knölar är förmodligen bara fett. Opereras inte, troligen ofarliga.Hon fyller snart fem.

I naturligt tillstånd hade troligen Ove levt som flockledare med ett gäng honor i en flock eller som aspirerande på flockledarjobbet i utkanten av en annan starkare ledarhanes revir.

I omplaceringen har Ove levt med Alfred några veckor. Relationen har fungerat utan problem men eftersom kastrater finner hem snabbare än lämpliga singlar kommer in just nu så bröt jag Alfred / Ove paret och även Gottfrid / Ivar paret. Kastrerade Ove och Ivar.

Det kallas NK och det betyder normalkastration.

Gottfrid har problem med sin mun och behövde inte vara lillbrorsa till Ivar mera, han får vara storebrorsa till Alfred istället.

Bosse sköljer munnen så han kan kolla tänderna på Ayla. Hennes öga är utstående; vad beror det på? kan det ha med tänder att göra?

Vilket piggade upp honom enormt. Ivar har några dagar kvar innan han får styra och ställa med tjejer men sitter bakom galler och försöker så gott han kan att få dem att göra som han vill.

Det finns tre kastrater idag, Ivar, Oliver och Ove. Två pojkpar, varav det ena inte är riktigt flyttbart. Gottfrid med munproblemen kan inte flytta ännu, men Hugo & Batman kan dra när som helst, bara en bra familj kommer och rullar fram guldplatsen så är det givet.

Check-up på Lolas äggstockscystor efter att hon fått chip. Det är bra!

Sen har vi Chappe-Kola. Han är född 2009 och flyttar med lite tur till en annan kille inom de närmaste dagarna.

Allt gott utom Gottfrids mun och Silvias urinvägar.

Vi jobbar på det.

Jag vill hem!!

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Diagnos: Fertilitet

  1. Karin H skriver:

    Underbara pojkar. Livet väntar på kastraterna. Det är så fantastiskt att se hur en riktig marsvinsflock lever tillsammans. Min Jan Boris är så lycklig med sina tjejer, och tjejerna trivs med honom.

  2. Maria skriver:

    Heja er alla fina killar! Så härligt med en fin kastrat och hans lilla flock men precis lika underbart med ett härligt pojkpar! Säger jag som bara haft pojkar i 10 år… 🙂 Även om vi nu har en liten flock på tre så kan jag absolut inte tänka mig att vara utan pojkarna. Det är något alldeles speciellt med dom <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *